‘Apple Music heeft meer leden dan Spotify in VS, groeit internationaal harder’

Lars Paijmans
8 april 2019, 8:55
1 min leestijd

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple Music Spotify ingehaald in de Verenigde Staten. Dat maakt van Apple de marktleider van streaming muziek in één van de grootste markten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music heeft Spotify ingehaald in VS

Dat Apple Music meer abonnees dan Spotify heeft in de Verenigde Staten, wil nog niet zeggen dat de muziekdienst van Apple meer gebruikers heeft. Spotify heeft namelijk ook nog een erg populaire gratis versie van zijn dienst, in tegenstelling tot Apple Music.

Het artikel van de WSJ gaat dan ook specifiek over de betalende leden. Alle Apple Music-leden die enkel gebruikmaken van de gratis proefperiode van drie maanden, zijn ook niet meegeteld.

Apple Music Spotify ingehaald

Volgens bronnen heeft Apple Music inmiddels meer dan 28 miljoen abonnees in de VS, terwijl Spotify er 26 miljoen heeft. Sinds februari zou Apple zijn grootste concurrent van de troon gestoten hebben. Apple zou maandelijks met 2,6 tot 3 procent groeien, in vergelijking met 1,5 tot 2 procent van Spotify.

En daar blijft het volgens de WSJ niet bij. Ook internationaal zou Apple Music sinds kort harder groeien dan Spotify. “Apple maakt buiten de VS maandelijks een groei door tussen van de 2,4 en 2,8 procent, terwijl Spotify met een snelheid van 2 tot 2,3 procent groeit.”

Goeie timing voor Apple Music

Voor Apple kan het keerpunt niet op een beter moment komen. Het bedrijf richt zich dit jaar meer dan ooit op het aanbieden van diensten. Terwijl de verkoop van fysieke producten langzaam terugloopt ziet het bedrijf uit Cupertino zijn inkomsten uit de App Store, Apple Music en Apple Pay alleen maar toenemen. Dat zal eind dit jaar verder groeien als Apple TV Plus en Apple Arcade wereldwijd worden gelanceerd.

Lees ook: Apple Music vs Spotify: dit is de beste muziekdienst voor iOS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen