Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple Music ‘voor het einde van dit jaar’ op Sonos beschikbaar

Rutger Otto
29 juni 2015, 8:13
2 min leestijd
Apple Music ‘voor het einde van dit jaar’ op Sonos beschikbaar

De nieuwe muziekdienst van Apple gaat dinsdag van start, maar Sonos-bezitters moeten nog even wachten voordat zij ermee aan de slag kunnen, dat zegt Ian Rogers van Apple Music.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music Sonos

Begin deze maand tweette tech-entrepeneur Jeff McLeman: “Het zou fijn zijn als de nieuwe Apple Music dienst beschikbaar zou zijn op Sonos, maar ik heb een gevoel dat dat niet gaat gebeuren.” Op die tweet reageerde Apple Music-topman Ian Rogers (eerder ceo van Beats Music) recentelijk met: “Het komt er zo snel mogelijk aan, maar niet bij de lancering.”

Dat is wellicht teleurstellend voor mensen met een Sonos-installatie die Apple Music willen gaan proberen. Wanneer de mogelijkheid er dan wel komt, is nog onduidelijk. In elk geval ‘voor het einde van dit jaar’. De beslissing komt niet uit de lucht vallen want eerder in juni zei een Sonos-woordvoerder ook al: “Sonos zal Apple Music niet direct ondersteunen maar we verwachten de dienst volledige steun te geven als de focus op thuis luisteren komt te liggen. Momenteel is Apple nog teveel met mobiel bezig.”

Dat Apple Music niet via de Sonos-app beschikbaar is, betekent niet dat gebruikers met speakers van Sonos niet naar de dienst kunnen luisteren. Zo kunnen ze met een omweg bijvoorbeeld via Apple TV naar de dienst luisteren. Apple Music is ook via Bluetooth naar draadloze speakers te streamen.

iOS 8.4 en Apple Music

Apple Music komt samen met iOS 8.4 om 17.00 uur beschikbaar om te installeren. Een uur later gaat Beats 1 van start, het wereldwijde radiostation van Apple Music. Die zender draait 24 uur per dag muziek en exclusieve content vanuit Londen, New York en Los Angeles.

iOS 8.4 is de laatste grote update die iPhone-, en iPad-bezitters kunnen verwachten voordat iOS 9 komende herfst beschikbaar komt. Naast Apple Music zijn er kleine verbeteringen doorgevoerd.

Het laatste nieuws over Apple Music

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu