De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple Music streamt vanaf 15 december naar Sonos-speakers

Erwin Vogelaar
30 november 2015, 19:30
1 min leestijd
Apple Music streamt vanaf 15 december naar Sonos-speakers

Vanaf 15 december zal Apple Music eindelijk naar Sonos-speakers kunnen streamen. Voorheen waren diensten als Spotify en Beats Music al streambaar.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music Sonos

Apple Music zal vanaf 15 december streambaar zijn naar Sonos-speakers. Apple start over een paar weken namelijk met een publieke beta van de dienst, waarmee Apple Music-luisteraars hun muziek naar een enkele speaker of meerdere speakers tegelijk kunnen sturen. Apple had afgelopen juni al beloofd dat Apple Music en Sonos zouden gaan samenwerken en dat het eind dit jaar beschikbaar zou zijn.

Met deze stap is Apple weer een stapje verder om Beats Music te vervangen. Niet te vroeg ook, want Beats Music is vandaag stopgezet. Toen Apple Music afgelopen juni lanceerde, stopte Beats Music al direct met het aannemen van nieuwe abonnees. Nu worden alle nog bestaande abonnementen op Beats Music afgesloten en de gebruikers worden aangeraden over te stappen naar Apple Music.

Apple Music Sonos

Apple zet hoog in op de nieuwe muziekdienst. Zo is er zelfs een Android-app beschikbaar om de muziek in de dienst zonder Apple-apparaat te bereiken. Het was al wel mogelijk om Apple Music via Bluetooth naar andere draadloze speakers te sturen, maar Sonos moet zelf ondersteuning bieden voor diensten om er gebruik van te maken. Vanaf 15 december is dat dus het geval.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu