Neem een kijkje achter de schermen bij Beats 1 met Snapchat

Rutger Otto
30 juli 2015, 8:40
2 min leestijd
Neem een kijkje achter de schermen bij Beats 1 met Snapchat

Er is een interessant nieuw account opgedoken op Snapchat: AppleMusic. Het account neemt je mee naar de Beats 1-studio.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music Snapchat

Apple kondigde het account aan op Instagram met de woorden: “We vertellen nu ons verhaal. AppleMusic is nu live op Snapchat.” Het eerste filmpje dat is geplaatst, duurt enkele minuten en bestaat uit losse segmenten. In het verhaal breng je een bezoekje aan Beats 1 en de drie grote steden waar DJ’s Zane Lowe, Julie Adenuga en Ebro Darden uitzenden.

apple music snapchat

Als eerst gaan we langs bij Zane Lowe in Los Angeles. Voordat we de studio van Beats 1 bereiken, zien we iemand skateboarden en rijden we in een auto over straat, terwijl de palmbomen voorbij komen door het raam. Dan verwelkomt Zane Lowe ons in zijn studio, een vrij donker hol met grote studiolampen.

Van Los Angeles reizen we af naar Londen, waar Julie Adenuga draait. Na beelden van de stad, leidt Adenuga haar show in. Opvallend is dat haar studio er veel kleurrijker uitziet dan die van Lowe. Het past wel, want deze dj richt haar uitzending vaak zo in alsof ze vanuit de club draait.

Dan reizen we naar New York, waar Ebro Darden zijn show maakt. De studio bevindt zich ergens in een hoog gebouw met grote ramen en houten panelen aan de muur. Snapchat toont een plaatje met de vraag waar Darden graag naar luistert als hij aan het sporten is, waar hij daarna antwoord op geeft.

Promotie via Snapchat

Snapchat leent zich uitstekend voor een kijkje achter de schermen met korte video’s. De verschillende werkplekken van de DJ’s zijn tof om te zien en het is leuk om Beats- en iOS-apparatuur te spotten. Apple grijpt op deze manier ook een ‘nieuw’ medium aan om zijn muziekdienst te promoten. Met deze video hoopt het bedrijf waarschijnlijk de jeugd te bereiken.

Beats 1 is gratis te beluisteren via iTunes en de Muziek-app, ook voor mensen die niet voor Apple Music betalen. Naast de drie dagelijkse dj’s draaien wekelijks ook artiesten zoals Josh Homme, Elton John en Dr. Dre.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu