Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Jimmy Iovine: ‘Apple Music wordt totaalpakket met muziek en tv-shows’

Lars Paijmans
16 januari 2017, 14:17
2 min leestijd
Jimmy Iovine: ‘Apple Music wordt totaalpakket met muziek en tv-shows’

Het begint er steeds meer op te lijken dat Apple dit jaar inderdaad de stap naar Hollywood zet met eigen Apple Music series en films. Apples Jimmy Iovine zegt in een nieuw interview dat muziek alleen voor Apple Music niet genoeg is.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music series en films als uitbreiding

In een gesprek met The Hollywood Reporter schetst Iovine een beeld van hoe Apple Music er in de toekomst uit komt te zien. Omdat Apple Music het moet opnemen tegen diensten als Spotify die een gratis versie hebben, is er volgens de topman meer nodig om deze strijd te winnen. “We vechten tegen ‘gratis’ en een abonnement voor tien euro waarin we alleen muziek te bieden hebben is daarvoor niet genoeg”, legt hij uit.

Apple Music series

Vervolgens bevestigt hij zelfs dat Apple inderdaad bezig is met het maken van zijn eigen tv-shows. “Wat we met Apple Music willen bieden is een volledig -pop- cultureel pakket. Daar hoort naast audio ook video bij”, zegt Iovine. Als voorbeeld noemt hij South Park. “Stel dat de makers van South Park mijn kantoor binnenlopen, dan ga ik ze niet afkeuren omdat ze geen muzikant zijn.”

Apple is al langer bezig met het ontwikkelen van een eigen tv-dienst, maar vorige week kwamen deze geruchten in een stroomversnelling terecht. Apple zou al concrete gesprekken met grote namen uit Hollywood en de tv-industrie gevoerd hebben over mogelijke afspraken.

Dit moet ervoor zorgen dat we nog voor het einde van het jaar de eerste Apple tv-serie te zien krijgen. Net als Stranger Things voor Netflix en WestWorld voor HBO zou Apple zelf shows financieren en produceren. Een van deze shows zou Vital Signs zijn, een duistere serie met onder meer Dr Dre. Als Apple Music inderdaad het totaalpakket voor al je entertainment moet worden, vragen we ons wel af of er een naamswijziging voor de dienst aan zit te komen, aangezien ‘Music’ op dat moment niet meer de lading dekt.

Lees ook: ‘Apple richt zich op Hollywood met eigen films en series in 2017’

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen