Concept toont hoe Apple Music verbeterd kan worden

Lars Paijmans
11 mei 2017, 12:08
2 min leestijd
Concept toont hoe Apple Music verbeterd kan worden

Grafisch design-student Jason Yuan werd niet aangenomen als stagiair bij Apple. Toch laat hij zien hoe een Apple Music redesign de muziekdienst kan verbeteren.

Apple Music redesign: zo kan de muziekdienst beter

Op zijn pagina deelt Yuan een project waar hij de afgelopen maanden aan gewerkt heeft. Nadat de student werd afgewezen voor een stage als grafisch ontwerper bij Apple, besloot hij direct aan de slag te gaan. De reden dat Apple hem afwees zou namelijk met een gebrek aan ‘groei en ervaring’ te maken hebben.

Apple Music redesign

In Yuans redesign van Apple Music lost hij een aantal ongemakken op waarmee de muziekdienst nu nog te maken heeft. Zo vervangt hij ‘My New Music Mix’ met ‘The Sampler’. Deze nieuwe vorm van muziek ontdekken gebruikt een Tinder-achtig design waarmee je door te swipen aangeeft of je een nummer wel of niet goed vindt.

Om de snelheid erin te houden, hoor je steeds 15 seconden van een nummer, zodat je in theorie in hoog tempo een nieuwe afspeellijst samenstelt. Door deze techniek hoeft Apple Music minder te leunen op curatie en krijgt de gebruiker meer kans om zijn of haar smaak te laten horen.

Apple Music redesign

Naast The Sampler stelt Yuan dat het huidige overzicht met albums en afspeellijsten behoorlijk rommelig is. Om het design gelijk te trekken, gebruikt de ontwerper de zwevende bollen die je ziet bij het instellen van Apple Music. In deze cirkels komen foto’s van artiesten terug, of de radiohost die op dat moment Beats 1 presenteert.

Connect verdwijnt, Watch verschijnt

Om alvast ruimte te maken voor de tv-shows van Apple, is er ook een nieuw ‘Watch’-tabblad te vinden in de menubalk. Hier kan Apple zijn originele shows als Planet of the Apps en Carpool Karaoke later dit jaar kwijt. Watch vervangt Apple Music Connect, het sociale platform dat nooit echt van de grond is gekomen. “In mijn onderzoek wijst niets erop dat Connect behouden hoeft te blijven”, aldus Yuan. Op 5 juni zullen we zien hoe dicht het ontwerp van Yuan bij dat van iOS 11 komt.

Wat vind jij, kan Apple iets leren van dit vernieuwde Apple Music design?

Bron: Jason Yuan
Categorie: Apple
Spotlight: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's