Apple kondigt twee nieuwe radiostations aan en geeft Beats 1 een andere naam

Michel van 't Klaphek
18 augustus 2020, 15:01
2 min leestijd

Apple Music Radio krijgt er twee exclusieve radiostations bij. De shows gaan klassieke hitjes en country draaien. Ook krijgt het populaire radiostation Beats 1 een andere naam.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music Radio krijgt er 2 stations bij

Apple kondigt het nieuws aan via een persbericht. Ten eerste krijgt Beats 1, het populaire radiostation, een andere naam. Voortaan gaat het exclusieve Apple Music-radiostation door het leven als Apple Music 1. Aan de inhoud of programmering verandert verder niets.

Verder kondigt Apple twee nieuwe radiostations aan: Apple Music Hits en Apple Music Country. Eerstgenoemde focust zich op populaire hits uit de jaren ’80, ’90 en ’00. Naast exclusieve shows van onder meer de Backstreet Boys, Ciara, Alanis Morissette en Snoop Dogg gaat het radiostation ook in op de verhalen achter de populaire nummers van weleer.

Apple Music Radio

Apple Music Country focust zich, hoe kan het ook anders, op countrymuziek. “Radio is een sterk onderdeel van de country-cultuur en Apple Music versterkt die relatie voor de moderne countryfan”, aldus het bedrijf zelf. Apple Music Country gaat muziek draaien van opkomende artiesten uit het genre, maar geeft ook de grondleggers regelmatig de microfoon.

Country-liefhebbers kunnen zich onder meer opmaken voor exclusieve shows van Jimmie Allen, Luke Bryan en Rissi Palmer. Ook producers en songwriters als Dave Cobb en Luke Laird krijgen een podium in Apple Music Country.

Over Apples muziekdienst

Apple Music is Apples tegenhanger van Spotify. De muziekdienst is verkrijgbaar op alle platformen zodat je altijd en overal muziek kunt luisteren. De aankondiging laat zien welke kant Apple met de streamingdienst op wil. Concurrent Spotify richt zich bijvoorbeeld steeds meer op podcasts, terwijl Apple een speciale app voor podcasts heeft.

Spotify doet daarentegen weinig met de ‘klassieke’ radio. Wel weet de van oorsprong Zweedse muziekdienst steeds meer exclusieve shows aan zich te binden. Ex-presidentsvrouw Michelle Obama heeft bijvoorbeeld een podcast op Spotify.

Twijfel jij tussen een abonnement op de muziekdiensten? Check dan onze vergelijking tussen Apple Music en Spotify, waarin we nog meer verschillen tussen de twee blootleggen.

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen