Apple: ’79 procent van proefluisteraars op Apple Music blijft hangen’

Rutger Otto
19 augustus 2015, 8:02
2 min leestijd
Apple: ’79 procent van proefluisteraars op Apple Music blijft hangen’

Apple heeft gereageerd op een onderzoek van MusicWatch, waaruit bleek dat slechts 52 procent van de mensen met een Apple Music-proefabonnement de dienst nog steeds gebruiken. Dat klopt volgens het bedrijf niet.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music proef

Al snel nadat het onderzoek van bureau MusicWatch werd gepubliceerd, reageerde Apple daarop met eigen cijfers. Volgens Apple is tot nu toe 21 procent van de luisteraars afgehaakt, maar dat betekent wel dat nog 79 procent van de mensen met een proefabonnement nog steeds luistert.

MusicWatch stelde een onderzoek op waaraan vijfduizend Amerikaanse respondenten meewerkten. Uit het onderzoek bleek ook dat in totaal 11 procent van alle mensen met een iOS-toestel van Apple Music gebruikmaken. Dat lijkt weinig, maar komt ongeveer overeen met hoeveel muziek er via iTunes gekocht wordt. De komende maanden hoopt Apple de muziekdienst alleen maar uit te breiden naar meer klanten, dus met dit percentage zal het bedrijf als start blij zijn.

apple music review

Bewustwording

Van alle respondenten gaf 64 procent aan waarschijnlijk wel te gaan betalen. Dat strookt niet helemaal met de 61 procent die het automatisch vernieuwen van het abonnement heeft uitgezet (lees ook hoe Apple Music opzeggen moet). Momenteel zou ongeveer 28 procent van de Spotify Premium-gebruikers ook Apple Music gebruiken. Niet iedereen die iOS gebruikt is op de hoogte van Apple Music, dat aantal blijft steken op 77 procent. Voor Apple valt er in de bewustwording dus nog wel wat te winnen.

11 miljoen inschrijvingen

Hoe het precies gaat met Apple Music is nu nog moeilijk te zeggen. De dienst bestaat slechts twee maanden en in de eerste vijf weken hadden 11 miljoen mensen zich ingeschreven voor de proefperiode van drie maanden. Eind september is het eerste moment van de waarheid voor Apple, dan moeten de eerste mensen hun abonnement gaan verlengen en dus gaan betalen. Dat kost 9,99 euro voor een individueel account of 14,99 euro per gezin tot zes personen.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu