‘Apple overweegt nog voor de feestdagen een Apple Music prijsverlaging’

Lars Paijmans
1 november 2016, 13:37
2 min leestijd
‘Apple overweegt nog voor de feestdagen een Apple Music prijsverlaging’

Apple zou serieus overwegen om de prijs van Apple Music flink te verlagen. In plaats van €9,99 per maand, zou Apple een maandelijkse prijs van €7,99 willen doorvoeren. Deze Apple Music prijsverlaging zou rond de kerst al verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music prijsverlaging rond de kerst?

Het gerucht is afkomstig van Digital Music News, een website die niet altijd even betrouwbaar is gebleken. We nemen dit gerucht dan ook met een gezonde korrel zout. De bronnen van het gerucht zouden niet bij Apple werken, maar er wel nauw bij verbonden zijn sinds de muziekdienst gelanceerd werd. Apple zou de feestdagen uitgekozen hebben om deze Apple Music prijsverlaging te presenteren. Dit zou betekenen dat de prijs van €9,99 omlaag gaat naar €7,99 en het gezinsabonnement geen €14,99 maar €12,99 gaat kosten.

Apple Music prijsverlaging

Deze prijzen zijn geen toeval, want dit zet Apple Music weer op gelijke voet met de nieuwe muziekdienst Amazon Music Unlimited. De dienst van Amazon kost voor Prime-leden €7,99 per maand, al is er ook nog een speciaal abonnement voor Amazon Echo-eigenaren van €3,99. Door de prijs omlaag te doen verbetert uiteraard ook de concurrentiepositie ten opzichte van Spotify, Tidal en andere diensten.

Apple Music is nog steeds een belangrijk aandachtspunt van Apple en zal dat alleen nog maar meer worden. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat vooral diensten Apple steeds meer geld op gaan leveren, waaronder Apple Music en iCloud. Terwijl de fysieke iPhone-verkopen dalen, is er een sterk stijgende lijn in de dienstensector aanwezig. Door een lagere prijs te introduceren zal Apple ongetwijfeld een nieuwe groep met potentiële Apple Music-luisteraars aanspreken.

Apple Music steeds belangrijker voor Apples opbrengsten

Met de komst van iOS 10 werd Apple Music in een nieuw jasje gestoken. Het uiterlijk ging op de schop, zodat het vooral gemakkelijker werd om door de Muziek-app te navigeren. Ook komt er een grotere nadruk te liggen op afspeellijsten die op jouw muzieksmaak afgesteld zijn. Bij concurrent Spotify is dit ook een belangrijk punt waar in hoog tempo nieuwe functies bij worden doorgevoerd.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen