Apple Music is overzichtelijker geworden: dit moet je weten
Michel van 't Klaphek

Apple Music heeft een kleine, maar handige update gekregen. De app is voortaan een stuk overzichtelijker en je krijgt er twee nieuwe afspeellijsten bij.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo krijgt Apple Music overzicht

Het gaat goed met Apple Music. De streamingdienst heeft in de VS meer leden dan aartsrivaal Spotify en groeit maandelijks ook harder. Daarnaast heeft de app een handige toevoeging gekregen. Singles en EP’s staan namelijk niet langer kriskras tussen albums, maar hebben een eigen categorie gekregen. De update rolt per direct uit.

Hiervoor werden ze allemaal op één hoop gegooid, waardoor het vaak nogal onduidelijk was wat nou een album was, en welk nummer een single. De overzichtelijke update rolt per direct uit voor artiestenpagina’s.

Apple-Music-overzicht

Wanneer je opzoek gaat naar een artiest, zie je voortaan verschillende categorieën, waaronder de meest recente releases, albums, live-albums en dus singles & EP’s. Apple luistert hiermee naar feedback van gebruikers, die al langer om meer overzicht vragen. Helemaal bij artiesten die veel materiaal uitbrengen, zoals bijvoorbeeld Ed Sheeran, zorgen deze tabbladen voor meer overzicht.

Daarnaast gaat Apple de populairste nummers van Nederland bundelen in een afspeellijst. Het bedrijf stelt een top 100-afspeellijst samen waarin de populairste nummers van die dag zijn opgenomen. Je vindt de afspeellijst bij ‘Bladeren’. Ook wordt er een top 100 toegevoegd met de meest gestreamde nummers wereldwijd. Je kunt vanuit deze nummers direct naar de betreffende artiest of album gaan.

Apple-abonnementsdienst voor muziek, nieuws en tv

Apple Music timmert dus lekker aan de weg. In de toekomst denkt Apple erover na om één abonnement te gaan aanbieden voor films, tv en muziek. Momenteel is het bedrijf uit Cupertino al bezig met het opzetten van een filmdienst en koopt hiervoor verschillende formats aan.

Ook is er geïnvesteerd in een abonnementsdienst voor tijdschriften en lopen er momenteel gesprekken met (Amerikaanse) nieuwsuitgevers. Wanneer, en of, dit abonnement geïntroduceerd wordt, is nog niet duidelijk.

Muziek

Apple

Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.