Apple Music op Android: dit zijn de verschillen met iOS

Rutger Otto
11 november 2015, 12:30
2 min leestijd
Apple Music op Android: dit zijn de verschillen met iOS

Apple Music is beschikbaar voor Android-apparaten. De app is grotendeels hetzelfde, maar er zijn een paar zaken anders. En hoe zijn de eerste reacties vanuit het Android-kamp?

Lees verder na de advertentie.

Apple Music op Android

Apple Music staat inmiddels in de Google Play Store, zodat ook mensen met een Android-apparaat de muziekdienst van Apple kunnen downloaden en gebruiken. Het lag in lijn der verwachting dat Apple weinig aan de app zou veranderen en gebruikers van de iOS-app zullen snel zien dat dat ook niet is gebeurd. Toch zijn er een paar verschillen tussen de Android- en iOS-app.

Bèta-versie

De Apple Music-app werkt met Android 4.3 of nieuwer en is beschikbaar in alle landen waar Apple Music voor iOS dat ook al was. Het betreft op Android nog wel een bèta met versienummer 0.9. Het enige wat nog lijkt te ontbreken zijn muziekvideo’s, maar verder oogt de app heel compleet. Apple heeft al aangegeven dat de video’s binnenkort alsnog worden toegevoegd aan de app op Android.

Verder werkt Apple ook nog aan een manier om registreren voor Apple Music via de Android-app te verbeteren en is het momenteel nog niet mogelijk om je via de app aan te melden voor een familieabonnement. Daarvoor moet je een Mac of iOS-device gebruiken.

Aangepast design

Het uiterlijk van de app is wel iets aangepast ten opzichte van de iOS-versie. Zo past hij beter binnen het design van Android. “De app is helemaal native, waardoor het aanvoelt als een Android-app”, zegt Eddy Cue, die binnen Apple verantwoordelijkheid heeft over Apple Music. In de Music-app op Android is bijvoorbeeld onderin beeld het menu verdwenen. Om naar een ander onderdeel binnen de app te gaan, maak je gebruik van het hamburgermenu aan de linkerkant van het scherm.

Eerste reacties

android apple music

Momenteel scoort Apple Music drie sterren in de Play Store met recensies van ruim 4300 gebruikers. Daarbij valt vooral op dat 1800 mensen vijf sterren hebben gegeven en bijna 1600 mensen slechts één ster. Bij de vijf sterren-beoordelaars zijn reacties zoals die van Thomas Berends: “Geweldige app. Design is een goede combinatie tussen material design / Apple. Muziekaanbod is groot. I like it.” Ook Rick Gerritsen is er blij mee: “Yes, overal muziek! Woehoe, nu kan ik overal muziek luisteren! Op mijn iPad 2 of Android-telefoon.”

De tegenstanders maken zich vooral druk om hun privacy. “Hoef nog net niet mijn sofinummer door te geven bij het starten van drie gratis maanden”, staat in een reactie. Ook Bart Bezembinder is niet overtuigd. Hij haalt een aantal dingen aan die niet werken en besluit: “Jammer dat deze app, waar ik me zo op verheugde, zo slecht functioneert (ondanks dat het een bèta versie is).”

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu