Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple maakt samen met NASA korte video over ruimtesonde Juno

Lars Paijmans
1 juli 2016, 10:31
2 min leestijd
Apple maakt samen met NASA korte video over ruimtesonde Juno

Apple heeft samen met NASA een korte film gemaakt om de prestatie van het ruimtevaartuig Juno te vieren. De film is voor iedereen gratis te downloaden via iTunes en Apple Music.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music NASA video nu beschikbaar

Apple heeft zelfs speciaal onderdeel aan Apple Music met de naam ‘Destination: Jupiter’ toegevoegd, zodat je de korte film gemakkelijk kunt vinden. NASA’s Juno heeft na een lange reis eindelijk de planeet Jupiter bereikt, en dat was voor Apple genoeg reden om een korte documentaire te schieten.

Apple Music NASA

Juno werd in 2011 gelanceerd en moet nu aan de slag om foto’s te schieten van en info te verzamelen over Jupiter. De negen minuten durende video bevat onder meer een interview met Juno-onderzoeker Scott Bolton, uiteraard gecombineerd met bijpassende muziek van onder meer Trent Reznor, Weezer en Zoe. Al de muziek die je voorbij hoort komen staat handig bij elkaar op dezelfde Juno-pagina van Apple Music.

Op de Apple Music-pagina kun je bovendien direct alle bijbehorende muziek vinden. In een artikel met USA Today is te lezen dat zowel NASA als Apple geen geld betaald heeft aan de samenwerking. Volgens Apple is het doel van de samenwerking om mensen te inspireren en wat bij te leren. Ook moet het de link tussen ‘het verkennen van de ruimte en het maken van muziek’ tonen. Als je ruimtevaart interessant vindt, loont het de moeite om de Juno-pagina in Apple Music regelmatig opnieuw te bekijken. Aan de omschrijving te lezen worden er namelijk regelmatig nieuwe updates geplaatst.

Apple Juno-video bekijken

Onlangs bracht NASA nog hun officiële app naar de Apple TV. Hiermee kun je een livestream van het ISS op je TV zetten, zodat je kunt zien hoe het ruimtestation over de aarde vliegt. Daarnaast is er een radiozender beschikbaar en meer dan 15 duizend foto’s om doorheen te bladeren. De Apple Music NASA video kun je vinden op de pagina van Apple Music, ook als je geen lid bent van de muziekdienst.

Bron: Apple Music
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu