Replay: Bekijk je Apple Music-jaaroverzicht van 2019

Michel van 't Klaphek
14 november 2019, 8:56
2 min leestijd
Replay: Bekijk je Apple Music-jaaroverzicht van 2019

2019 is bijna voorbij en dat betekent dat de tijd van eindejaarslijstjes is aangebroken. Apple Music is er dit keer vroeg bij. Replay is een jaaroverzicht van nummers waar je in 2019 naar hebt geluisterd.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music Replay 2019: jouw muzikale jaaroverzicht bekijk je zo

Spotify heeft al jaren succes met Wrapped, een uitgebreid muzikaal overzicht van waar jij het afgelopen jaar naar luisterde. Apple heeft nu een tegenhanger gemaakt voor Apple Music: Replay. Een leuke toevoeging is dat je niet alleen een muzikaal jaaroverzicht van 2019 krijgt, maar ook van alle voorgaande jaren dat je een abonnement op de muziekdienst had.

apple music jaaroverzicht replay 2019

Je kunt het volledige Replay-overzicht opvragen via een speciale website. Log hier in met je aanmeldgegevens en druk op de blauwe knop om de afspeellijst aan te maken. Vervolgens stelt Apple Music een playlist van je meest beluisterde nummers van 2019, en eventueel voorgaande jaren, samen. Je vindt Replay ook in de Muziek-app op je iPhone, iPad en Mac(Book).

Verder verzamelt Replay enkele interessante statistieken. Je ziet bijvoorbeeld niet alleen welke nummers je vaak hebt beluisterd, maar ook wat je favoriete artiesten zijn. Daarnaast laat Apple Music Replay zien hoeveel uur je naar deze makers hebt geluisterd. Uiteraard kun je het overzicht als afspeellijst toevoegen en beluisteren.

Lees ook: Apple Music vs Spotify: dit is de beste muziekdienst voor iOS

Apple Music Replay versus Spotify Wrapped

Wrapped van Spotify is een écht jaaroverzicht. Replay wordt daarentegen wekelijks aangevuld op zondag. Op die manier kun je ook in de loop van het jaar terugblikken op je favoriete muziek van de afgelopen maanden.

Zodra het vuurwerk afgeschoten is en 2020 is ingeluid, begint Replay dus ook alvast aan een afspeellijst voor het nieuwe jaar. In juni van volgend jaar kun je via Replay dus al terugkijken op je favoriete muziek van de eerste helft van 2020.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu