Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple Music gaat muziek beter herkennen dankzij iTunes Match-techniek

Lars Paijmans
19 juli 2016, 11:01
2 min leestijd
Apple Music gaat muziek beter herkennen dankzij iTunes Match-techniek

Apple Music gaat muziek beter herkennen dan tot nu toe het geval was. De verbeterde techniek wordt geleidelijk voor alle gebruikers beschikbaar gesteld.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music iTunes Match techniek geleidelijk uitgerold

Met de techniek komt Apple Music op gelijke voet te staan met iTunes Match, waardoor een abonnement hierop voor Apple Music-leden nu officieel overbodig is geworden. Door Apple Music iTunes Match ondersteuning te geven, kun je nu zonder problemen een nummer uit je bibliotheek op meerdere apparaten downloaden.

Apple Music iTunes Match

Vanaf dag heeft Apple Music al een ingebouwde techniek die nummers kon herkennen, maar deze was een stuk minder nauwkeurig dan de techniek van iTunes Match. Tot nu toe keek Apple Music slechts naar de metadata van de nummers in je bibliotheek, zoals de titel en de naam van de artiest. Deze methode is erg gevoelig voor fouten, omdat een verkeerd geschreven artiestennaam niet bij de juiste wordt gegroepeerd.

iTunes Match pakt het beter aan door daadwerkelijk naar het audiobestand te kijken en de muziek op basis daarvan te analyseren en herkennen. In dat geval maakt het dus niet uit als iemand een naam van een band per ongeluk verkeerd geschreven heeft.

Apple kiest bewust trage uitrol

Volgens The Loop rolt Apple de nieuwe functie dagelijks naar 1 tot 2 procent van alle Apple Music-gebruikers uit. Dit is relatief langzaam, omdat Apple er zeker van wil zijn dat mogelijke bugs direct herkend en aangepakt kunnen worden. Laten we in ieder geval hopen dat de Apple Music iTunes Match functie voor iedereen beschikbaar is als de app een grondige opknapbeurt krijgt met iOS 10. Dan wordt het uiterlijk van de Muziek-app aangepast, zodat er onder meer plaats is voor grotere letters en platenhoezen prominenter in beeld komen. Ook gaat Apple Music betere voorstellen doen voor afspeellijsten, en komt er een Discovery Mix die een regelrechte tegenhanger van de Discover Weekly van Spotify lijkt te worden.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Bron: The Loop
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu