Apple Music in iOS 12: dit zijn de nieuwe functies

Met iOS 12 krijgt Apple Music een kleine, maar fijne update. Je kunt nummers voortaan opzoeken aan de hand van songteksten en ook je favoriete artiesten worden meer in het zonnetje gezet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Music-functies in iOS 12

Nadat Apple Music eerder al werd voorzien van een update met daarin het Coming Soon-tabblad, krijgt de Muziek-app ook in iOS 12 de nodige verbeteringen. Dit moet je weten.

1. Hoe heet dat nummer ook weer?

Soms blijft een refrein of een bepaalde zin in je hoofd zitten, zonder dat je de titel van het nummer kent. In zo’n situatie kom je met een beetje zoekwerk uiteindelijk vaak wel bij het juiste liedje terecht.

Apple Music iOS 12 artiestenpagina's

In iOS 12 is dit niet meer nodig. Voortaan kun je naar nummers zoeken door enkele lyrics in het zoekveld van de Muziek-app in te vullen. Vervolgens wordt gekeken of dit nummer in Apple Music voorkomt, en wordt het beste resultaat bovenaan getoond.

Momenteel zijn nog niet alle nummers uit de catalogus doorzoekbaar. Waarschijnlijk worden in de loop der tijd steeds meer liedjes ondersteund. Sinds iOS 10 is het overigens al mogelijk om de songtekst van een nummer live mee te lezen.

2. Nieuw ontwerp voor artiestenpagina’s

Ook zet Apple de makers meer centraal in iOS 12. Zo is onder meer de profielfoto op de artiestenpagina bijna twee keer zo groot geworden. Daarnaast is het mogelijk om direct alle muziek van die artiest of groep af te spelen, door op de nieuwe playknop te drukken.

Dit najaar komt iOS 12 uit als gratis update voor alle iPads en iPhones die momenteel iOS 11 draaien. De bovenstaande toevoegingen zijn nog niet beschikbaar in de Nederlandse bètaversie. Op de hoogte blijven? Download dan de iPhoned-app, schrijf je in voor de nieuwsbrief of houd de website in de gaten.

Lees meer over iOS 12

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.