‘iOS 11 voegt videoplatform toe aan Apple Music’

Lars Paijmans
28 april 2017, 10:38
1 min leestijd
‘iOS 11 voegt videoplatform toe aan Apple Music’

Apple wil van Apple Music een verzamelplaats maken van alles wat met popcultuur te maken heeft. Dat gaan we met de komst van iOS 11 al merken.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music iOS 11 focust op video

Bloomberg stelt op basis van bronnen dat Apple voor het einde van het jaar tien originele shows heeft gelanceerd. Deze krijgen een centrale plek in Apple Music. Dit betekent dat iOS 11 wederom een nieuw design voor de Muziek-app met zich meebrengt.

Hoewel deze shows zich aanvankelijk vooral op muziek zullen richten, blijft dat niet altijd zo. Apple Music-hoofd Jimmy Iovine zou al met Warner Bros. gepraat hebben over een mogelijke samenwerking. Ook sprak hij met Brian Grazer en J.J. Abrams.

Apple Music iOS 11

In het verleden doken vaker geruchten op over gesprekken tussen Apple en grote film- en tv-maatschappijen. Ook heeft het bedrijf uit Cupertino al meer videoproducties dan je misschien dacht. Zo zijn er documentaires van Drake’s muzieklabel en Clive Davis, en lanceert het bedrijf binnenkort Carpool Karaoke en Planet of the Apps.

Focus op video

De videofunctie van Apple Music zit nu nog verstopt in de Muziek-app, maar dat gaat veranderen. Zo is er nog geen manier om je favoriete videogenres aan te geven en stelt de app geen persoonlijk overzicht samen. iOS 11 moet video een prominent deel van Apple Music en de Muziek-app maken. Apple laat op WWDC 2017, dat over iets meer dan een maand plaatsvindt, zien hoe dat eruit gaat zien.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Bron: Bloomberg
Categorieën: Geruchten, iOS
Thema's: Apple Music, iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen