Apple Music loopt in op Spotify

Gijs Ettes
11 januari 2016, 10:24
2 min leestijd

Apple Music heeft de mijlpaal van 10 miljoen betalende abonnees behaald, zo meldt The Financial Times. Dat is nog steeds aanzienlijk minder dan Spotify, al is Apples muziekdienst bezig aan een inhaalslag.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music groeit

De opmars van Apple Music wordt duidelijk als je de huidige cijfers vergelijkt met die van medio december, toen de muziekdienst volgens analisten 8 miljoen betalende abonnees had. Elke twee seconden zou er een nieuwe abonnee bijkomen. De verwachting is dat Apple Music in 2016 zal groeien naar 20 miljoen gebruikers die betalen; evenveel als Spotify nu. In totaal heeft laatstgenoemde 75 miljoen actieve gebruikers, al maakt het gros daarvan gebruik van de gratis versie van Spotify. Apple Music heeft afgezien van radiostation Beats 1 geen gratis functies, al is het wel mogelijk om de muziekdienst drie maanden kosteloos uit te proberen. Daarna betaal je 10 euro per maand voor één gebruiker of 15 euro voor een gezin van maximaal zes personen.

Elke twee seconden een nieuwe betalende abbonee

Sinds de lancering van Apple Music is het aantal Nederlandse gebruikers gegroeid naar 800.000. De populairste muziekdienst in ons land is – niet geheel verrassend – Spotify. Ruim een derde van de Nederlanders maakte daar in het afgelopen jaar gebruik van, wat neerkomt op zo’n 5 miljoen gebruikers. Slechts 8 procent van de Nederlanders zegt Spotify helemaal niet te kennen. Opvallend is ook dat Apple Music al goed is ingeburgerd, 80 procent kent de dienst al.

Mogelijk breidt Apple zijn muziekdienst dit jaar uit met meerdere radiostations. Het bedrijf diende onlangs patentaanvragen in voor B2, B3, B4 en B5, wat zou staan voor Beats 2 tot en met 5. Door meer zenders toe te voegen, kan Apple onderscheid maken tussen verschillende genres, om zo te focussen op bepaalde doelgroepen. Bovendien werden de afgelopen tijd verschillende internetdomeinen geregistreerd, waaronder beats2.com.cn en beats2.hk. Dit kan erop wijzen dat de zenders specifiek op bepaalde landen worden gericht. Momenteel is Beats 1 in meer dan 100 landen te beluisteren.

Het laatste nieuws over Apple Music

Via: iMore
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen