Apple Music passeert 11 miljoen betalende abonnees

Rutger Otto
13 februari 2016, 10:48
2 min leestijd
Apple Music passeert 11 miljoen betalende abonnees

Apple heeft nieuwe cijfers vrijgegeven rond Apple Music. Ook werd het aantal gebruikers van iCloud vrijgegeven door de topmannen Eddy Cue en Craig Federighi.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music groei

Het gaat goed met Apples muziekdienst. Halverwege januari had Apple Music volgens The Financial Times nog 10 miljoen betalende abonnees. Dat aantal werd een paar weken geleden tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers bevestigd door Apple. Tijdens een podcast-interview The Talk Show met John Gruber deden de heren de cijfers uit de doeken.

Een bekende analist uit de muziekindustrie voorspelde eind vorig jaar nog dat Apple zo’n 8 miljoen betalende abonnees had, en dat dat aantal zou doorgroeien tot 20 miljoen aan het eind van 2016. Daarmee zou de muziekdienst gevaarlijke concurrentie worden voor Spotify, dat halverwege 2016 de 20 miljoen aantikte.

Sonos-ondersteuning voor Apple Music

782 miljoen iCloud-gebruikers

Naast Apple Music maakte Cue ook bekend dat er 782 miljoen iCloud-gebruikers zijn. Zij zijn verantwoordelijk voor het uploaden van foto’s, aankopen in de App Store en communicatie via iMessage. Op piekmomenten zou de dienst 200.000 iMessages per seconde verwerken. Als je dat doorrekent, kom je uit op 17 miljard berichten per dag. Per week worden er 750 items via iTunes en de App Store verkocht.

Ruimte voor kritiek

De topmannen gingen ook in op de kritiek dat Apple zijn eigen apps niet op orde heeft. Daarover schreef The Verge laatst, bijvoorbeeld dat de iTunes-cliënt te opgeblazen is en dat Mail verouderd is. “De kwaliteit van onze software is de laatste vijf jaar zienderogen vooruit gegaan”, zegt Federighi. “Maar de lat gaat hoger en hoger en die omarmen we. Elk jaar zien we dat dingen die goed waren, dat een jaar later niet goed genoeg meer zijn.”

In de podcast, die bijna een uur duurt, wordt verder gesproken over nieuwe features in iOS 9.3 en tvOS 9.2. Het volledige interview is via Daring Fireball (deze link) te beluisteren.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu