Zo wil Apple meer betalende gebruikers naar Music trekken

29 september 2017, 11:29
2 min leestijd
Zo wil Apple meer betalende gebruikers naar Music trekken

Apple heeft inmiddels meer dan 30 miljoen betalende leden bij Apple Music, maar moet nog een flinke inhaalslag maken. Topman Jimmy Iovine heeft een aantal ideeën om de groei van de dienst voort te zetten.

Lees verder na de advertentie.

Zo gaat Apple Music verder groeien

Apple Music heeft in zijn tweejarige bestaan meer dan 30 miljoen betalende leden aan zich gebonden, zo meldt het bedrijf in een interview met Billboard. Dat ledenaantal heeft bijgedragen aan een totale omzetgroei van 17 procent voor de Amerikaanse muziekindustrie in de eerste helft van 2017. Toch loopt de dienst nog altijd achter op concurrent Spotify, die eerder dit jaar de 60 miljoen betalende gebruikers haalde.

Apple Music groei

Ondanks dat Apple Music blijft groeien, is het volgens topman Jimmy Iovine niet genoeg om op de lange termijn stand te houden. Iovine wil daarom het verhaal achter de muziek gaan vertellen. Door slimme marketing en content als documentaires aan te bieden, hoopt het bedrijf klanten weg te halen bij gratis alternatieven zoals YouTube.

In de tussentijd zet Apple flink in op zijn streamingdienst via marketing en exclusiviteit. Zo zijn er dit jaar meer advertenties voor de dienst te vinden in iTunes en op Beats 1, het gratis radiostation van Music. Ook probeert Apple meer exclusieve muziek binnen te halen, om fans van specifieke artiesten naar het platform te krijgen.

Ook buiten het internet om wordt er nagedacht over manieren om Apple Music op de kaart te zetten. Artiesten krijgen de kans om hun eigen reclames voor tv en radio te maken, en zichzelf via tijdschriften te profileren. Zo heeft Drake zelfs een eigen radiostation opgezet, genaamd OVO Radio, waar hij zijn favorieten én zijn eigen muziek debuteert.

Apple Music-abonnementen

Apple Music staat standaard op ieder iOS-apparaat geïnstalleerd, en is te beluisteren via de Muziek-app. Een abonnement kost een tientje per maand, maar studenten betalen maar vijf euro. Daarnaast kun je voor 15 euro per maand een gezinsabonnement nemen.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Bron: Billboard
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu