‘Apple Music krijgt Chromecast- en Google Home-ondersteuning’
Lars Paymans

Apples muziekdienst Apple Music is al jaren op Android beschikbaar, maar het bedrijf zou nu ook werken aan ondersteuning voor de Chromecast en Google Home. Dat is ook voor veel iPhone-bezitters goed nieuws.

Krijgt Apple Music Google Home ondersteuning?

9to5Google ontdekte dat Apple in de meest recente update van Apple Music verwijzingen naar zowel de Chromecast als Google Home in de code van de app heeft toegevoegd. Hoewel de functie dus nog niet beschikbaar is, is dit wel een duidelijke aanwijzing dat de functie wordt onderzocht.

Apple Music Google Home

Aan deze regels code is te zien hoe je mogelijk in een toekomstige versie van Apple Music audio kunt versturen naar een Google Home-speaker of Chromecast. De functie bevindt zich duidelijk nog in een testfase, want de visuele knop om muziek te casten is nog niet toegevoegd.

Goed nieuws voor Android-gebruikers dus, die straks vanaf hun smartphone Apple Music naar een Google Home-speaker of Chromecast kunnen versturen. De grote vraag voor iOS-gebruikers is natuurlijk of deze optie ook naar Apple Music op de iPhone en iPad komt.

Lees ook: Getest: de Google Home is ook voor iPhone-gebruikers de moeite waard

Ook iPhone-gebruikers hebben een Google Home

Ook veel iOS-gebruikers hebben immers een Google Home-speaker thuis staan. De HomePod, Apples alternatief, is een stuk duurder en nog niet eens in Nederland verkrijgbaar, wat de slimme speaker van Google een populaire gadget maakt.

Het ontdekken van Google Home-ondersteuning komt een maandje na een soortgelijke ontdekking dat Apple aan ondersteuning voor de Google Assistent zou werken. Daardoor wordt Apple Music (vooral op Android) een stuk breder inzetbaar en een geduchtere concurrent van Spotify, Google Play Music en YouTube Music.

Lees het laatste nieuws over Apple Music


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.