‘Zo gaat Apple de geluidskwaliteit van Apple Music verbeteren’

Wouter Nijsen
21 december 2015, 11:16
2 min leestijd
‘Zo gaat Apple de geluidskwaliteit van Apple Music verbeteren’

Apple werkt naar verluidt aan een nieuw audioformaat voor Apple Music. De geluidkwaliteit zou hiermee aanzienlijk worden verbeterd, omdat audio wordt doorgevoerd via de Lightning-aansluiting.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Music geluidskwaliteit wordt beter’

Dat schrijft de Japanse website Macokatara. Het zou gaan om een audioformaat met een samplefrequentie van 96kHz en bitdiepte van 24 bits. Dit zou beter geluid opleveren dan dat momenteel via de audio-uitgang wordt overgebracht. Hoewel de Lightning-aansluiting ondersteuning biedt voor geluid met een maximale samplefrequentie van 192kHz, is het nog maar de vraag of Apple Music met het audioformaat overweg kan.

iPhone 7 3.5mm jack

Volgens de bron hoopt Apple met de verbeterde geluidskwaliteit de verkopen van iPhones, accessoires en abonnementen voor Apple Music te stimuleren. Ook zou het Apple Music een voordeel geven ten opzichte van de concurrentie. De overgang naar het nieuwe audioformaat zou volgend jaar plaatsvinden, mogelijk wanneer de iPhone 7 wordt aangekondigd.

iPhone zonder 3,5mm-aansluiting

Vorige maand verscheen het gerucht dat de iPhone 7 niet beschikt over een 3,5mm-aansluiting. In plaats daarvan zouden oordopjes met een Lightning-kabel worden aangesloten. De Lightning-aansluiting is al in staat om audio door te voeren, en vorig jaar werd de aansluiting aangepast om ondersteuning voor hoge kwaliteit audio toe te voegen. Als Apple de koptelefoonaansluiting daadwerkelijk laat vallen, betekent dit ook dat de iPhone 7 een hele millimeter dunner kan worden.

Waarom een iPhone zonder koptelefoonaansluiting niet erg zou zijn

Met Apple Music is het de afgelopen maanden hard gegaan. Apples muziekdienst werd eind juni gelanceerd en heeft momenteel ongeveer 8 miljoen gebruikers. In een paar maanden tijd is Music uitgegroeid tot de op één na grootste muziekstreamingsdienst. Apple Music moet alleen Spotify nog voor zich dulden, al is het maar de vraag of deze dienst nog wordt ingehaald. Spotify had in juni namelijk meer dan 20 miljoen betalende gebruikers. Het totaal aantal gebruikers is nog vele malen groter.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macotakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu