Neil Young haalt muziek van Apple Music en Spotify, kwaliteit is te laag

Rutger Otto
16 juli 2015, 10:30
2 min leestijd
Neil Young haalt muziek van Apple Music en Spotify, kwaliteit is te laag

Neil Young is helemaal klaar met muziekstreamingdiensten. Het gaat hem niet eens per se om het geld, maar om de kwaliteit van de muziek. Daarom haalt hij zijn nummers er binnenkort vanaf.

Lees verder na de advertentie.

Neil Young wil niet meer gestreamd worden

De Canadese singer-songwriter Neil Young heeft een bericht naar buiten gebracht, waarin hij laat weten zijn muziek van streamingdiensten af te halen. “Streaming is klaar voor mij”, schrijft hij in een verklaring. “Ik hoop dat mijn fans begrip hebben.”

Young schrijft dat het hem niet on geld gaat, hoewel hij zegt dat inkomsten (net als voor andere artiesten) enorm zijn gedaald nadat er achter zijn rug om ‘slechte deals’ werden gesloten over de muziek. Waar gaat het dan wel om? Geluidskwaliteit. “Ik wil niet dat mijn muziek zijn waarde verliest door de slechtste kwaliteit in de geschiedenis van uitzenden of andere vorm van distributie”, schrijft hij. “Het voelt niet goed om het zo aan fans te verkopen, het is slecht voor mijn muziek.”

De zanger is van plan om zijn muziek niet alleen van Apple Music te halen, ook is Young straks niet meer te horen via diensten als Spotify of zelfs Tidal, dat betere geluidskwaliteit belooft. “Als de kwaliteit verbetert geef ik het nog een kans. Zeg nooit nooit.”

pono

Apple Music geluidskwaliteit

Van de beschikbare muziekdiensten streamt Apple Music overigens wel in een lagere kwaliteit. Waar je met Spotify 320kbps haalt, draait Apple Music op 256kbps, hetzelfde als iTunes Match. De fascinatie van Neil Young met hoge kwaliteit muziek komt niet uit de lucht vallen. Zo leidt de muzikant ook Pono, een bedrijf dat audiospelers verkoopt waarmee je naar muziek in topkwaliteit kan luisteren. Ook heeft Pono een eigen dienst waar je muziek in hoge kwaliteit kan downloaden. Momenteel is Neil Young overigens nog op streamingdiensten te verkopen, wanneer de muziek eraf gaat is onbekend.

Het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu