Geen Beatles, wel offline luisteren in Apple Music

Rutger Otto
9 juni 2015, 16:58
2 min leestijd
Geen Beatles, wel offline luisteren in Apple Music

Apple Music komt op 30 juni tegelijk met iOS 8.4 uit in Nederland. Daarover maakte Apple tijdens de WWDC al een hoop bekend, maar inmiddels weten we nog meer over de muziekdienst.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music functies

Na de presentatie van Apple wisten we in elk geval dat Apple Music eraan komt en wat je er in grote lijnen mee kan. Toch bleven er nog een aantal vragen open. Daarvan kunnen we er nu al een paar beantwoorden.

Op de website van Apple is een speciale pagina ingericht voor Apple Music. Daar staat meer informatie over de dienst. Zo hebben Apple Music-leden de mogelijkheid om muziek op te slaan om offline te luisteren. Dat werkt waarschijnlijk hetzelfde als bij Spotify, waarbij muziek naar het toestel gedownload wordt, zodat je naar die nummers kunt luisteren zonder dat je databundel belast wordt.

Leden komen verder in aanmerking voor muziek-aanraders van experts, ongelimiteerd luisteren naar muziek uit de Apple Music-bibliotheek en het liken en opslaan van Connect-content of nummers op de radio. Voor Apple Music heeft Apple een radiozender in het leven geroepen, genaamd Beats 1, waar 24/7 muziek wordt uitgezonden door dj’s. De zender is live vanuit de steden Londen, New York en Los Angeles. Naast muziek zul je hier bijvoorbeeld ook exclusieve interviews horen.

apple music groot ios 8.4

Betalen én streamen

Afgezien van de radiozender kun je dus ongelimiteerd naar muziek luisteren via Apple Music. Dat kan door te streamen of door te putten uit aankopen van iTunes of cd’s die je digitaal hebt gemaakt. In de streamingbibliotheek biedt Apple naar eigen zeggen ‘ruim 30 miljoen nummers’ aan. Da’s evenveel als Spotify er biedt.

Toch kan Apple niet putten uit alle liedjes die op iTunes staan. Zo schreef Bloomberg vandaag al dat The Beatles (waarvan de muziek exclusief via iTunes te koop is), geen onderdeel zal uitmaken van het aanbod. Straks kom je als gebruiker dus mogelijk in een aparte ervaring, waar je in één muziekdienst verblijft maar waar je naast een abonnement ook nog voor losse content moet betalen.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu