Apple stopt na tien jaar met Apple Music Festival in Londen

Rutger Otto
5 september 2017, 9:09
2 min leestijd
Apple stopt na tien jaar met Apple Music Festival in Londen

Het lijkt erop dat het Apple Music Festival van vorig jaar de laatste geweest is. Apple houdt er namelijk mee op.

Apple Music Festival stopt

De website Music Business Worldwide meldt dat Apple heeft bevestigd met het festival te stoppen. Tien jaar lang, van 2007 tot 2017, organiseerde het bedrijf uit Cupertino een muziekfestival in de Roundhouse in Londen. Waarom Apple daar nu mee stopt, is onduidelijk. Music Business Worldwide denkt dat Apple zich voortaan zal focussen op kleinere evenementen met artiesten.

Het Apple Music Festival begon in 2007 onder de naam iTunes Festival. Jarenlang besloeg het festival een hele maand met elke avond een optreden van een andere artiest. Tijdens de eerste editie traden onder meer Amy Winehouse, Editors, Stereophonics, Ludovico Einaudi en Kasabian op. De eerste twee jaar vonden de concerten plaats in het compacte Koko, voordat het naar de Roundhouse werd verplaatst vanaf 2009.

iTunes Festival

Grote namen

In de jaren daarna wist Apple steeds grote bands naar Londen te halen voor een optreden. Bands en artiesten als Oasis, The National, Mumford & Sons, Linkin Park, Arctic Monkeys, Adele, Elton John, Foo Fighters en Coldplay traden op. Vanaf 2015 werd het festival ingekort naar tien dagen met tien artiesten. Het festival veranderde toen van naam: van iTunes Festival naar Apple Music Festival. Dat was uiteraard om het destijds gloednieuwe muziekplatform van Apple te promoten.

Normaal gesproken vond het Apple Music Festival elk jaar plaats in september. Een maand daarvoor werd de line-up van artiesten bekendgemaakt. Dat is dit jaar niet het geval. De laatste editie van het muziekfeest is vorig jaar afgesloten door Chance The Rapper. Optredens waren live bij te wonen door prijswinnaars, maar waren ook online te bekijken en de laatste jaren te beluisteren via Apples radiozender Beats 1.

Kleinere events en video’s

Apple richt zich in het vervolg waarschijnlijk meer op kleinere evenementen en video’s op zijn eigen muziekdienst. Dat doet het bedrijf al met livesessies. Apple Music was ook de sponsor van Drake’s Summer Sixteen Tour in 2016, toen de rapper 32 optredens gaf.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Spotlight: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's