Apple’s muziekfestival krijgt make-over: 4 vernieuwingen
Rutger Otto

Volgende maand gaat Apple’s muziekfestijn weer van start, maar er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo heet het vanaf nu Apple Music Festival.

Het iTunes Festival is al jaren vaste prik in september, maar dit jaar krijgt het festival een flinke make-over. Hieronder lees je alles wat nieuw is in de komende editie van het feest.

1. Nieuwe naam: Apple Music Festival

Sinds 2007 is het iTunes Festival een jaarlijkse traditie. Nu, acht jaar later, wordt de naam voor het eerst veranderd. Niet verrassend is er voor Apple Music Festival gekozen, want Apple wil van Apple Music nu dé muziekdienst maken, dat de rol van iTunes steeds een beetje meer overneemt.

2. Nog maar tien dagen

Waar het iTunes Festival vroeger een complete maand in beslag nam (alle dagen van september), is het nu nog maar tien dagen feest. “We wilden dit jaar iets speciaals doen voor de fans”, zegt topman Eddy Cue. “Het Apple Music Festival is een greatest hits-set van tien avonden waar alleen de beste bands optreden.”

apple music festival

3. Beats 1 en Connect

Iedereen kan naar de optredens kijken via Apple Music of iTunes, maar het festival biedt nog wat extraatjes. Zo kun je radiozender Beats 1 luisteren om op de hoogte te blijven van alle verslaggeving rondom het festival (en live luisteren) en via de Connect-pagina in iTunes of de Muziek-app, volg je direct jouw favoriete artiesten die tijdens het festival optreden.

4. Nieuwe website

Voor het festival is een compleet nieuwe website, applemusicfeestival.com, in het leven geroepen. Van daaruit klik je door naar iTunes en kun je zien wie er optreden. De concerten vinden nog steeds plaats in de Roundhouse in Londen. Momenteel zijn er vier concerten aangekondigd: One Direction (22 september), Disclosure (25 september), Pharrell Williams (26 september) en Florence + The Machine (28 september). Onbekend is of er ook voorprogramma’s zijn, zoals in eerdere edities het geval was.

Lees meer over Apple Music

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.