Apple kondigt Apple Music Festival 2016 aan

22 augustus 2016, 19:08
2 min leestijd
Apple kondigt Apple Music Festival 2016 aan

Het is alweer bijna tijd voor Apple Music Festival 2016. Het jaarlijkse concertfestijn waarbij de hele wereld via Apple Music kan meegenieten keert in september weer terug.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music Festival 2016

Van 18 tot 30 september zal het nieuwe Apple Music Festival plaatsvinden. Tegenwoordig heet het evenement ook wel Apple Music Festival 10, omdat er tien avonden lang in de London Roundhouse live muziek te horen is van grote artiesten. Uiteraard blijven deze optredens niet in Londen, want je kunt gewoon vanuit thuis meekijken via Apple Music. Alleen als je in het Verenigd Koninkrijk woont maak je kans op gratis kaarten voor de shows.

apple music festival 2016

Vorig jaar nam het festival plots een ander karakter aan. Hoewel het evenement al sinds 2007 vaste prik is in september, was 2015 het moment om het roer om te gooien. Zo heette het evenement eerst iTunes Festival en nu dus Apple Music Festival. Dit komt natuurlijk omdat Apple Music nu de grote muziekdienst is van Apple en dat blijft niet bij audio. Zo is Nikes, de nieuwe clip van Frank Ocean, nu exclusief op Apple Music te bekijken. Tevens is zijn album Blonde exclusief bij Apple Music te horen.

Van 2007 tot en met 2014 pakte Apple uit met een maand lang optredens, maar nu gaat het nog maar om tien dagen. Vorig jaar leek het er eerst nog op dat dit een eenmalige verandering was, maar de tien dagen zijn hier om te blijven. Dat blijkt ook wel uit de naam Apple Music Festival 10. Uiteraard is alle informatie rond het festival te vinden op de Apple Music Festival-website, die nog aangevuld gaat worden. Op Apples radiozender Beats 1 worden aankondigingen gedaan over de artiesten die op het festival gaan optreden. In 2015 traden onder andere The Weeknd, Pharrell Williams, One Direction, Take That, Ellie Goulding, The Chemical Brothers en Mumford & Sons op.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu