Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Bekende Apple-blogger is ‘helemaal klaar’ met Apple Music

Rutger Otto
23 juli 2015, 10:26
2 min leestijd
Bekende Apple-blogger is ‘helemaal klaar’ met Apple Music

‘Een nachtmerrie’. Zo noemt de gewaardeerde blogger en Apple-fan Jim Dalrymple Apple Music. Hij verloor 4700 nummers en is helemaal klaar met de muziekdienst.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music-ervaring valt vies tegen

“Ik hou van Apple”, begint Dalrymple zijn relaas op de bekende Apple-blog The Loop. “Ik hou van het bedrijf omdat het moeilijke problemen op een innovatieve en simpele manier oplost. Wat zij maken werkt en wij vertrouwen hen. Helaas is mijn ervaring met Apple Music precies het tegenovergestelde geweest.”

Dalrymple is boos omdat zijn 4700 nummers verdwenen uit de muziekbibliotheek. Veel daarvan kwamen van cd’s die Dalrymple al lang niet meer fysiek bezit, waardoor het verlies extra zuur is.

apple music

Problemen

Maar dat is niet het enige probleem waar de blogger tegenaan loopt. “Het toevoegen van muziek aan mijn bibliotheek is niets minder dan een ongekende oefening in frustratie.” Zo merkt Dalrymple dat als hij een album naar zijn bibliotheek wil opslaan, niet altijd alle nummers worden meegenomen. Hij wilde bijvoorbeeld Bob Dylan’s Blonde on Blonde album luisteren, maar sommige nummers vormden een overlap met Dylan’s Greatest Hits, waardoor hij de volgorde niet goed kreeg. Toen hij alles handmatig op een rij zette, had Apple Music zijn afspeellijst de volgende dag alsnog verwijderd.

Dalrymple probeerde het ene na het andere, maar niets werkte. “Het enige dat is veranderd sinds ik Apple Music ben gaan gebruiken, is dat ik mijn Beats-account heb overgezet. Maar ik heb geen idee of dat dan de problemen heeft veroorzaakt.” De blogger benadrukt dat hij niet de enige is die met deze problemen zit en op fora van Apple wordt inderdaad geklaagd. Ook in de comments op iPhoned lazen we soortgelijke berichten. Een simpele fix voor het probleem is er niet.

‘Genoeg is genoeg’

Dalrymple is er in elk geval klaar mee. “Genoeg is genoeg”, schrijft hij. “Apple Music is teveel gedoe en niemand heeft een oplossing, ook niet bij Apple. Ik vertrouwde Apple mijn data toe en ze faalden. Ik faalde ook door mijn muziek niet te back-uppen en zal deze fouten nooit meer maken.” Bij Apple Music heeft Dalrymple echter geen account meer. “Ik download Spotify weer en heractiveer het account dat ik een paar weken geleden stopzette.”

Benieuwd naar onze bevindingen met Apple Music? Lees hier de review!

Lees meer over Apple Music

Bron: The Loop
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu