Onofficiële muziekmixen vanaf nu te beluisteren op Apple Music en Spotify

Lars Paijmans
7 oktober 2016, 8:42
1 min leestijd
Onofficiële muziekmixen vanaf nu te beluisteren op Apple Music en Spotify

Apple Music en Spotify laten vanaf vandaag onofficiële remixes van nummers toe op hun muziekdiensten. Dankzij een Spotify en Apple Music Dubset deal kun je vanaf vandaag deze mixen op de twee muziekdiensten tegenkomen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music Dubset deal maakt mixen mogelijk

Dubset is een bedrijf dat zich bezighoudt met de rechten die met nummers verbonden zijn. Door een remix te scannen kunnen individuele nummers worden herkend. Vervolgens worden de bijbehorende royalties voor het afspelen van het nummer verdeeld over de oorspronkelijke artiesten en de maker van de mix. In onderstaande afbeelding zie je hoe de inkomsten verdeeld worden door Dubset.

Apple Music Dubset

In maart sloot Apple een deal met Dubset, waarna Spotify in mei volgde. De eerste onofficiële remixes duiken echter pas sinds vandaag op. Vooralsnog lijkt dit beperkt te zijn tot enkele nummers, al worden volledige mixsets van meerdere nummers in de toekomst ook ondersteund.

Door de handen met Dubset ineen te slaan omzeilen Apple Music een veelgehoorde klacht van muzieklabels. Zij vinden deze onofficiële mixen vaak piraterij, omdat ze er niet voor betaald worden. Omdat Dubset het geld verdeeld, krijgen alle betrokkenen alsnog hun deel.

Goed nieuws dus voor artiesten, maar ook voor luisteraars. Zij kunnen vanaf vandaag immers een hele nieuwe categorie nummers verwachten, die ze voorheen alleen op YouTube of Soundcloud konden vinden.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen