Apple Music Connect gaat stoppen: dit moet je weten

Wouter Nijsen
14 december 2018, 9:33
2 min leestijd
Apple Music Connect gaat stoppen: dit moet je weten

Apple trekt de stekker uit Apple Music Connect, het sociale netwerk binnen de muziekdienst van het bedrijf uit Cupertino. Vanaf 24 mei 2019 is alle content van Connect definitief niet meer toegankelijk.

Apple Music Connect stopt

Connect is het sociale platform van Apple Music waar gebruikers hun favoriete artiesten en bands kunnen volgen. Met Connect kunnen artiesten op hun beurt weer beter in contact komen met hun fans, door berichten, plaatjes of liedjes te plaatsen op hun specifieke pagina. Dit onderdeel van Apple Music kwam nooit echt van de grond en werd maar weinig door gebruikers en artiesten gebruikt. Bij veel artiesten is er sinds de lancering van Connect dan ook weinig tot geen nieuwe content geplaatst.

apple music connect

Nu is duidelijk dat Apple stopt met Connect, dat eerst een apart tabblad had in Music en daarna alleen te vinden was via het Voor Jou-scherm. Artiesten kunnen vanaf nu niets meer plaatsen op Connect, al is alle geüploade content nog wel toegankelijk voor gebruikers tot 24 mei 2019. Ook is het mogelijk om specifieke artiesten-afspeellijsten te maken met de nieuwste versie van Apple Music.

Daarmee komt Apples tweede poging om een sociaal platform te verwerken in een muziekdienst tot een einde. In 2012 trok het bedrijf uit Cupertino de stekker uit iTunes Ping, een dienst waarmee gebruikers hun favoriete muziek en artiesten konden delen. Ook Ping sloeg nooit goed aan en verdween twee jaar na de release weer uit iTunes.

Gelukkig heeft Apple wel plannen om Music verder te verbeteren. Het bedrijf van Tim Cook nam onlangs de startup Asaii over, een bedrijf dat bekendstaat om zijn software die herkent welke artiesten nu populair zijn. De software koppelt iedere artiest aan een score, wat Apple weer kan gebruiken om nieuwe artiesten te ontdekken en uit te lichten in Music.

Ook interessant: Apple Music vs Spotify: dit is de beste muziekdienst voor iOS

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu