Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Concerten staan nu in Apple Music en Kaarten (maar niet bij iedereen)

Yannick Chalkiopoulos
17 mei 2023, 16:57
3 min leestijd
Concerten staan nu in Apple Music en Kaarten (maar niet bij iedereen)

Apple heeft een nieuwe toffe functie toegevoegd aan Apple Music en Kaarten, je kunt nu namelijk gemakkelijk concerten bij jou in de buurt vinden. Helaas is de functie niet voor iedereen beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Apple voegt concerten toe aan Apple Music en Kaarten

Apple heeft een handige nieuwe functie toegevoegd, waarmee je veel sneller kan zien welke concerten er bij jou in de buurt plaatsvinden. Met de nieuwe optie worden lokale concerten toegevoegd aan Apple Music en Kaarten. Hierdoor moet je makkelijker concerten in jouw omgeving kunnen ontdekken.

Lees ook: Spotify of Apple Music? 5 redenen om te kiezen voor Apple

Aan Kaarten worden meer dan veertig nieuwe gidsen toegevoegd, waarin de beste plekken met live muziek zijn uitgelicht. Dit is muziek van alle genres, waardoor zowel concerthallen als clubs zijn meegenomen in het overzicht. Zo kan je voor iedere muzikale gelegenheid terecht in Apple’s Kaarten.

nieuwe functie Apple Music en kaarten concerten

Nieuwe functie nu nog in beperkt aantal steden

Apple heeft de nieuwe functie nog maar beperkt uitgebracht. Volgens het bedrijf komt dit omdat de lokale aanbevelingen handmatig zijn geselecteerd. De nieuwe optie is daarom vooralsnog in slechts enkele steden beschikbaar. Dat zijn de volgende plekken:

 • Chicago
 • Detroit
 • Los Angeles
 • Nashville
 • New York City
 • San Francisco
 • Berlijn
 • Londen
 • Parijs
 • Wenen
 • Tokio
 • Melbourne
 • Sydney
 • Mexico-Stad

Als je dus één van deze steden bezoekt kan je Apple Kaarten raadplegen voor de beste plekken met live muziek. De app geeft je dan een overzicht met aanbevelingen én welke shows er op de planning staan. Zo mis je door Apple Kaarten nooit meer een tof concert op je vakantiebestemming.

Nieuwe lijst toegevoegd aan Apple Music

Ook in Apple Music wordt nu meer gefocust op concerten. Er is een nieuwe lijst aan de app toegevoegd, waarin grote tournees en concerten terug te vinden zijn. Daar is ook achtergrondinformatie over de show te lezen, inclusief de setlist van het concert. In de lijst is te zien welke concerten er binnenkort bij jou in de buurt zijn. Zo is het voor fans makkelijker om te zien welke artiesten er dichtbij optreden.

Lees ook: Tegenvaller: deze functies ontbreken nog bij Apple Music Classical

De nieuwe functie is vooralsnog niet beschikbaar in een Nederlandse stad. Het is wel de verwachting dat je straks ook in Nederland naar lokale concerten kunt zoeken via Kaarten en Apple Music. Dit duurt helaas nog wel even, want de concerten en locaties worden volgens Apple dus handmatig gekozen. Wanneer de dienst naar Nederland komt is daarom nog niet bekend.

nieuwe functie Apple Music en kaarten concerten

Meer nieuwe onthullingen voor de WWDC

Dat Apple nu bekendmaakt concerten toe te voegen aan Apple Music en Kaarten is niet de eerste onthulling die het bedrijf doet voor de WWDC. De WWDC vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 9 juni. In deze periode presenteert Apple doorgaans de nieuwste software-updates, zoals iPadOS 17, iOS 17 en watchOS 10.

Dit jaar maakt Apple echter al veel bekend vóór de WWDC. Zo onthulde het bedrijf gisteren nog nieuwe toegankelijkheidsfuncties voor iOS 17. Vandaag wordt deze nieuwe functie die concerten toont in Apple Music en Kaarten dus al bekendgemaakt. Ben je benieuwd wat er wél op de WWDC wordt gepresenteerd? Bekijk dan onze voorspellingen voor de WWDC 2023.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu