Concept: Wat als Apple Music een eigen Mac-app zou hebben?

Rutger Otto
1 augustus 2015, 15:49
2 min leestijd
Concept: Wat als Apple Music een eigen Mac-app zou hebben?

Apple Music is ingebakken in iTunes, maar zou het niet beter zijn als de muziekdienst een eigen app zou hebben? Een concept-designer bedacht hoe dat eruit kan zien.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music concept

Mensen die Apple Music op hun Mac gebruiken, zijn er over het algemeen minder over te spreken dan over de Muziek-app op de iPhone. Binnen iTunes valt Apple Music bijna een beetje weg tussen alle andere functies. Wij hadden in elk geval liever een aparte Apple Music-app gezien en zijn niet de enige. Designer Andrew Ambrosino bedacht enkele conceptplaatjes van hoe zo’n losstaande Mac-app voor Apple Music eruit zou kunnen zien.

Met een aparte app zou de interface er direct overzichtelijker uitzien. Nu switch je linksboven in het scherm van muziek naar video, tv-programma’s én kun je doorklikken naar onder meer podcasts en apps. Met een losstaande app zijn de icoontjes daarvoor allemaal weg en ligt de focus op Apple Music.

Ook heeft Ambrosino de zoekfunctie onder handen genomen. Deze staat nog steeds rechtsboven in beeld, maar heeft een andere presentatie. De ‘Top Hits’ staan daarin handig op een rij en mooi weergegeven.

apple music concept

Mijn muziek en Vrienden

Bij het tabje ‘Mijn muziek’ toont Ambrosino een dubbele menulijst aan de linkerkant. Zo ga je gemakkelijk door jouw opgeslagen muziek heen, ook als je heel veel artiesten of albums hebt opgeslagen. Een heel andere aanpak dan de horizontale (meer visuele) presentatie van het huidige Apple Music.

apple music concept

Een volledig nieuwe toevoeging aan Apple Music op de Mac zou de optie ‘Vrienden’ zijn. In dit venster van de app zou je berichten kunnen zien die vrienden met je gedeeld hebben. Niet alleen liedjes met een inleidende tekst, maar ook complete afspeellijsten. Momenteel kun je niet gemakkelijk afspeellijsten van vrienden beluisteren, laat staan afspeellijsten van vreemden zoeken. Dat kan bij concurrent Spotify bijvoorbeeld wel.

apple music concept

Wat vind jij? Is dit concept een vooruitgang? Laat het hieronder weten.

Lees meer over Apple Music

Bron: Ambrosino
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu