Apple Music doet het goed op Android: 10 miljoen downloads

Rutger Otto
6 september 2016, 12:14
2 min leestijd
Apple Music doet het goed op Android: 10 miljoen downloads

De muziek-app van Apple is binnen een jaar al 10 miljoen keer gedownload op Android. Het is wel de vraag hoeveel gebruikers Apple Music nog gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music Android

De Apple Music-app heeft tien maanden nodig gehad om de 10 miljoen te halen. Dat het aantal nu is bereikt, valt af te lezen uit statistieken van de Google Play Store, waar nu staat dat de app ‘tussen de 10 en 50 miljoen keer’ is geïnstalleerd. Eerder deze week stond er nog dat de app ‘tussen de 5 en 10 miljoen’ keer gedownload was.

apple music afspeellijst

15 miljoen abonnees

Hoe vaak de app precies is geïnstalleerd, is dus niet bekend, maar duidelijk is dat hij in elk geval de tien miljoen gepasseerd is. Ook is maar de vraag hoeveel gebruikers de muziekdienst op Android heeft. Tijdens de WWDC in juni kondigde Apple aan dat er inmiddels 15 miljoen abonnees zijn. Het bedrijf maakte niet bekend hoeveel gebruikers er op de verschillende platformen zijn. Het is echter onwaarschijnlijk dat Apple Music 10 miljoen abonnees heeft op Android-toestellen. Overigens staat Spotify nu op ongeveer 30 miljoen betalende gebruikers.

Apple Music is sinds 2015 op Android-smartphones te downloaden. Lange tijd bleef de app in bèta, maar sinds augustus van dit jaar is hij daar eindelijk uit. Qua prijs, functies en ontwerp verschilt de muziekdienst op Android ook niet veel van de iOS-versie.

Apple Music in iOS 10

Apple Music gaat met iOS 10 helemaal op de schop. Zo wordt bijvoorbeeld het ontwerp vernieuwd, waarbij de focus meer komt te liggen op grote afbeeldingen en teksten om makkelijker te navigeren. Ook komen er persoonlijke afspeellijsten, die aansluiten bij je voorkeuren en die elke week vernieuwd worden. Denk aan Discover Weekly-achtige lijsten, maar dan op Apple Music. Er komt bijvoorbeeld de My New Music Mix, die elke vrijdag 25 nieuwe nummers voorschotelt. Ook komt er de My Favorites Mix, die een lijst biedt met nummers die je eerder hebt geluisterd, afgewisseld met gerelateerde muziek.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Bron: Play Store
Categorieën: Apple, Apps
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen