‘Playlist op maat’ van Apple Music gaat live in iOS 10-beta

Rutger Otto
3 september 2016, 9:16
2 min leestijd
‘Playlist op maat’ van Apple Music gaat live in iOS 10-beta

De nieuwe afspeellijst wordt gemaakt op basis van muziek die je eerder hebt geluisterd. Aanvankelijk heette de playlist ‘Discovery Mix’, maar in iOS 10 draagt hij een andere naam.

Lees verder na de advertentie.

My New Music Mix

Bèta-gebruikers met een Apple Music-abonnement kunnen de afspeellijst vanaf nu testen in het ‘For You’-scherm. De lijst heet ‘My New Music Mix’ en biedt elke vrijdag 25 nieuwe nummers die op basis van je muziekvoorkeur wordt samengesteld. Volgens Bozoma Saint John, de marketingdirecteur van Apple Music, vinden gebruikers hier nieuwe artiesten en muziek uit de Apple Music-bibliotheek.

Spotify biedt zo’n lijst overigens al langer. Elke maandag komt de muziekdienst met zijn ‘Discover Weekly’, die je een lijst voorschotelt met muziek die je mogelijk nog niet kent. Op vrijdagen heeft Spotify ook nog Release Radar. In deze lijst vindt je alleen de nieuwste (uitgebrachte) muziek van artiesten en bands waar je ooit al eens naar hebt geluisterd.

apple music afspeellijst

My Favorites Mix

Naast My New Music Mix biedt Apple Music nog een nieuwe lijst aan: My Favorites Mix. Deze lijst biedt nummers die je al eerder hebt geluisterd, maar zet die in een playlist met gerelateerde muziek. Zo ontdek je nieuwe muziek op een laagdrempelige manier, want je valt onderwijl constant terug naar het bekende. Deze afspeellijst wordt elke woensdag bijgewerkt. Apple Music biedt gebruikers de optie om niet alleen voor de lijsten in te schrijven, maar ook om de nummers automatisch te downloaden wanneer ze beschikbaar komen.

iOS 10

De twee lijsten zijn alleen nog beschikbaar voor degenen die de iOS 10-bèta gebruiken. Deze maand komt iOS 10 beschikbaar als gratis update voor iedereen. Verwacht wordt dat Apple aandacht aan de nieuwe functies van zijn muziek-app zal besteden tijdens het evenement op 7 september. Dan worden ook de nieuwe iPhones aangekondigd, evenals een nieuwe Apple Watch.Op iPhoned.nl lees en kijk je live mee met de aankondigingen.

Lees meer over Apple Music

Categorieën: Apple, Apps
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen