’10 miljoen mensen hebben Apple Music-abonnement’

Rutger Otto
28 juli 2015, 12:56
2 min leestijd
’10 miljoen mensen hebben Apple Music-abonnement’

Nog geen maand na de lancering van Apple’s muziekdienst, zijn er al 10 miljoen abonnees. Dat zijn er meer dan Apple had verwacht.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music-abonnement

Dat schrijft althans de website Hits Daily Double op basis van anonieme bronnen, wiens inzicht direct vanuit Cupertino zou komen. Apple zou de data gedeeld hebben met rechthebbenden bij platenlabels. Het bedrijf uit Cupertino heeft daarvoor contracten laten ondertekenen zodat het nieuws niet zou uitlekken, maar dat zou dus toch gebeurd zijn.

De cijfers verschijnen net voor het Apple Music-jubileum van een maand. Uit het bericht blijkt dat sommige nummers die gestreamd worden al vergelijkbaar zijn met Spotify-aantallen. Het zou vooral gaan om enkele populaire hiphop-nummers.

10 miljoen mensen is natuurlijk een enorm aantal voor een dienst die slechts een maand live is. Het is echter onduidelijk of het gaat om actieve gebruikers of mensen die een proef-account hebben maar er eigenlijk niet naar luisteren. Wat dat betreft zijn de cijfers (als ze al kloppen) ietwat misleidend, omdat gebruikers drie maanden gratis kunnen luisteren. De Muziek-app werd in iOS 8.4 geüpdatet, waardoor iedereen direct van de nieuwe dienst gebruik kon maken. Het zou kunnen dat gebruikers uit nieuwsgierigheid een proefperiode hebben ingezet, maar dat ze over drie maanden afhaken.

Lees hier onze Apple Music review

apple music review

Meer aandacht voor Apple Music

Toen de muziekdienst uitkwam, ontstond er een flinke buzz rondom de dienst. Inmiddels zijn ook veel geluiden te horen van mensen die Apple Music toch niet zo fijn in gebruik vinden. Het is dus maar de vraag of zij blijven hangen.

Hoeveel luisteraars Beats 1 trekt, de gratis radiozender van Apple, is niet bekend. De zender had pas geleden nog de exclusieve bekendmaking van de MTV VMA-nominaties. Rond de uitreiking van die prijzen zullen waarschijnlijk een hoop Apple Music-spotjes op tv verschijnen om de dienst nog meer onder de aandacht te brengen.

Wat vind jij van Apple Music en blijf je na drie maanden hangen? Praat er in de comments hieronder over mee!

Het laatste Apple Music nieuws>

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu