Apple Music gaat hard: nu al 11 miljoen abonnees

Wouter Nijsen
6 augustus 2015, 11:27
2 min leestijd
Apple Music gaat hard: nu al 11 miljoen abonnees

Apple Music heeft na iets meer dan een maand al 11 miljoen abonnees aan zich weten te binden. Hierbij gaat het wel om personen die een gratis abonnement hebben afgesloten.

Lees verder na de advertentie.

11 miljoen Apple Music-abonnees

Apple-topman Eddy Cue vertelt in gesprek met USA Today dat momenteel 11 miljoen mensen een proefabonnement bij Apple Music hebben. Dat is na iets meer dan een maand, en Cue geeft dan ook aan erg blij te zijn met de cijfers. Van dit aantal zijn volgens de Apple-topman ongeveer twee miljoen mensen overgegaan op een familieabonnement. Dat kost in Nederland 14,99 euro per maand en kan door maximaal zes personen worden gebruikt.

apple music review

Spotify, de grootste concurrent van Apple Music, wordt momenteel door 70 miljoen mensen gebruikt. Twintig miljoen mensen maken van de betaalde versie van de dienst gebruik. Dit aantal is echter niet te vergelijken met dat van Apple Music, aangezien Spotify al meerdere jaren bestaat.

Meer over Apple Music

Apple Music is sinds de release van iOS 8.4 beschikbaar en onderdeel van de vernieuwde Muziek-app van de update. De muziekdienst is de eerste drie maanden gratis te gebruiken, al moet je wel beschikken over een creditcard of zorgen dat er voldoende tegoed op je Apple ID staat. Als individuele gebruiker betaal je hierna 9,99 euro per maand voor de muziekdienst.

Voor dat bedrag krijg je toegang tot ongeveer 30 miljoen verschillende nummers, wat ongeveer evenveel is als bij Spotify. Muziek kan via wifi of een mobiele internetverbinding worden gestreamd, maar ook offline worden opgeslagen om dataverbruik te verminderen.

Een belangrijk onderdeel van Apple Music is Beats 1, een radiozender die 24/7 live muziek uitzendt. De zender is in de vernieuwde Muziek-app te vinden onder het tabblad ‘Radio’. Apple Music wordt na de zomer ook beschikbaar voor Android-gebruikers.

Het laatste nieuws over Apple Music

Bron: USA Today
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu