De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Sony Music ceo verklapt Apple Music-aankondiging voor WWDC

Rutger Otto
8 juni 2015, 8:37
1 min leestijd
Sony Music ceo verklapt Apple Music-aankondiging voor WWDC

De geruchten over Apple Music gingen al, maar nu is het door Sony Music ceo Doug Morris bevestigd. “Het gaat morgen gebeuren”, zei hij gisteren tijdens een conferentie in Cannes.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music-aankondiging

Niet alleen zal Apple vanavond zijn nieuwe muziekdienst presenteren, ook wordt het volgens Morris een ‘omslagpunt’ waarmee de mensenmassa streamen écht gaat accepteren over downloads, denkt Morris.

“Wat gaat Apple aan het huidige muzieklandschap toevoegen?”, vroeg Morris zich tijdens de conferentie af. “Nou, ze hebben 178 miljard dollar op de bank staan. Daarnaast hebben ze 800 miljoen gekoppelde creditcards via iTunes. Spotify heeft nooit echt geadverteerd omdat het bedrijf er niet aan kan verdienen. Ik denk dat Apple dit als een gek gaat promoten en volgens mij is dat goed voor de hele streaming-industrie.”

Na de opmerkingen van Doug Morris lijkt het duidelijk dat Apple vanavond tijdens de WWDC zijn nieuwe muziekdienst uit de doeken doet. Dat gebeurt een jaar nadat Apple Beats Music kocht voor 3 miljard dollar, waarna de geruchten over een streamingdienst begonnen.

beats music kosten

Apple’s muziekdienst

De dienst zal waarschijnlijk dezelfde abonnementsprijzen als Spotify krijgen (tien euro per maand), al komt er misschien een gratis proefperiode van drie maanden. Een volledig gratis versie lijkt uit de lucht. Apple hoopt gebruikers te trekken door afspeellijsten door beroemdheden te laten samenstellen en aan te bieden. Zo wilde het bedrijf van Tim Cook Pharrell Williams, Drake en David Guetta graag als dj voor de dienst.

De laatste tijd gingen velen er al vanuit dat Apple de muziekdienst tijdens de WWDC uit de doeken zou doen, al zou Apple nog niet alle benodigde afspraken hebben gemaakt met platenmaatschappijen.

Lees meer over Apple

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu