De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Documentaire ‘808’ is volgende gratis extraatje voor Apple Music-gebruikers

Thomas Haenen
16 november 2016, 17:01
1 min leestijd
Documentaire ‘808’ is volgende gratis extraatje voor Apple Music-gebruikers

Vanaf december kun je met Apple Music 808 gratis streamen. Deze documentaire gaat in op één van de belangrijkste instrumenten uit de muziekgeschiedenis.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music 808

808 gaat over de Roland TR-808, een drummachine die gebruikt wordt in honderden, zo niet duizenden populaire muzieknummers in de afgelopen decennia. De documentaire ging eerder dit jaar in premiere op het SXSX-filmfestival in Texas, maar vanaf 9 december zijn Apple Music-gebruikers aan de beurt. Betaalde gebruikers van de muziekdienst mogen de documentaire gratis en als eerste streamen.

Hoewel de drummachine je wellicht niets zegt, is de kans groot dat je hem voorbij hebt horen komen in één van je favoriete nummers. Van Pharrell Williams tot David Guetta, en van Kanye West tot Phil Collins, allemaal hebben ze het apparaat regelmatig in hun muziek gebruikt. De elektronische muziek die ontstond in de jaren ’80 is voor een groot deel te danken aan de opkomst van de TR-808. Ook in de rapwereld is het apparaat populair. Met de 808 hadden artiesten niet langer een echte band nodig hadden voor een goede beat.

Voor de documentaire spraken de makers met verschillende grote artiesten over de invloed die de TR-808 heeft gehad op hun werk. De voice-over wordt gedaan door Zane Lowe, de DJ van Apple’s online radiostation Beats 1.

Het is niet voor het eerst dat Apple een extraatje aanbiedt voor Apple Music-gebruikers. Zo kunnen gebruikers het laatste Taylor Swift-concert streamen via de dienst. Ook biedt de dienst als enige grote namen als Adele aan. Daarnaast gaan er al een tijdje geruchten dat Apple tv-programma’s wil gaan aanbieden via de muziekdienst.

Mocht je liever willen betalen voor de documentaire, dan kan dat ook. Vanaf 19 december kun je 808 huren of kopen via iTunes.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu