‘Apple Music draait over 5 jaar om veel meer dan muziek’

Lars Paijmans
27 november 2017, 15:03
2 min leestijd
‘Apple Music draait over 5 jaar om veel meer dan muziek’

Nog voordat het 2022 is, zal Apple Music onherkenbaar veranderd zijn. Apple zou aan een nieuwe visie voor de dienst werken, die veel verder gaat dan alleen muziek.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music 2022 is meer dan muziek en radio

Het gerucht is afkomstig van Variety, die op basis van analist Gene Munster stelt dat Apple in 2022 zo’n 4,2 miljard dollar uitgeeft aan originele content. Een enorme groei, die dit jaar pas in gang gezet is.

Apple zou dit flinke geldbedrag uitgeven aan eigen (video)producties, voor een tv-dienst die tegen die tijd al lang op de markt is. De afgelopen maanden kwamen we mondjesmaat meer te weten over deze mysterieuze tv-dienst van Apple. Het bedrijf zou inmiddels een speciale divisie gevormd hebben met tv-experts, die nu een flinke cheque krijgen om de programmering op orde te krijgen.

Apple Music 2022

Ter vergelijking: als Apple in 2020 zo’n 4,2 miljard dollar hieraan uitgeeft, geven Netflix en Amazon respectievelijk 6,8 miljard en 8,3 miljard dollar uit. Hoewel de investering van Apple dus lager uitvalt, kun je er niet omheen dat deze nieuwe tak van het bedrijf als enorm belangrijk wordt gezien.

Maar waar gaat Apple al deze (eigen) films en series laten? Zoals het er nu naar uitziet komt er geen nieuwe dienst als Apple Movies die naast Music gaat leven. In plaats daarvan zou Apple een groots redesign van de muziekdienst overwegen.

Een unieke kans

Want hoewel Apples muziekdienst het zeker niet slecht doet, loopt het nog steeds mijlenver achter op concurrent Spotify. Door de tv-dienst van het bedrijf te bundelen met de muziekdienst, krijgen bestaande abonnees een extraatje voor hetzelfde geld. Belangrijker is het totaalpakket dat hierdoor ontstaat: voor een tientje per maand haal je in theorie alles wat je nodig hebt op het gebied van muziek, films en series in huis. Een stuk goedkoper en overzichtelijker dan twee losse abonnementen.

Aan dit verhaal zitten natuurlijk nog heel wat haken en ogen. Zo is het nog maar de vraag hoe het aanbod van deze tv-dienst eruit komt te zien, en of Apple dezelfde maandprijs behoudt. Toch klinkt het als een logische stap om de twee met elkaar te combineren. Het geeft Apple een unieke positie op de markt, die voor Spotify en Netflix lastig te beconcurreren is.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Bron: Variety
Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen