Zo wil Apple de 20 miljoen Apple Music-leden verder laten groeien

Lars Paijmans
7 december 2016, 10:18
1 min leestijd
Zo wil Apple de 20 miljoen Apple Music-leden verder laten groeien

Apples muziekdienst Apple Music timmert lekker aan de weg. Bijna een anderhalf jaar na de komst van de dienst is de magische grens van Apple Music 20 miljoen betalende leden overschreden.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music 20 miljoen abonnees overschreden

Drie maanden geleden liet Apple nog weten dat er 17 miljoen betalende luisteraars naar Apple Music luisteren. In een artikel van Billboard bevestigt Eddy Cue het overschrijden van 20 miljoen Apple Music abonnees. Hierin blikt hij ook terug op het afgelopen jaar.

Apple Music 20 miljoen

“Het was een bewogen jaar. We vinden het geweldig dat we de passie van artiesten kunnen aanmoedigen en ze naar een nummer 1 positie kunnen helpen.”

Als voorbeeld van een succesverhaal noemt Cue Chance the Rapper. Zijn album verscheen exclusief op Apple Music, maar kwam wel in de top 10 Billboard Charts terecht, alleen op basis van streams. “Volgens mij is dit nog nooit iemand gelukt”, aldus Cue.

Volgens Cue heeft 60% van de Apple Music leden nog nooit iets via de iTunes Music Store gekocht. Daarnaast leeft 50 procent van de abonnees in de Verenigde Staten. Een van de redenen van het snelle succes van Apple Music is de grote hoeveelheid exclusieve deals met artiesten. Dit zal in 2017 verder doorgaan, maar alleen ‘waar dit passend is’.

Daarnaast zal Apple Music zich steeds meer op de hip hop scene focussen. Volgens het bedrijf is dit genre niet goed vertegenwoordigd in iTunes en streaming toplijsten. Daarom richt Apple zich steeds meer op hip hop. Hoewel het aantal van Apple Music 20 miljoen abonnees indrukwekkend is, komt dit nog niet in de buurt van Spotify. Deze muziekdienst heeft inmiddels al meer dan 40 miljoen leden.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Bron: Billboard
Categorie: Apple
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen