Groot ‘Apple Museum’ geopend in Praag
Erwin Vogelaar

In Praag heeft een verzamelaar zijn collectie aan Apple-producten opengesteld voor het publiek. Met 472 installaties wordt het de grootste privé-collectie van Apple-producten ter wereld genoemd.

Apple Museum

Drie gebouwen in Praag zijn gevuld met allerlei producten van Apple. Van oud tot nieuw. Van de eerste Apple-machine’s tot de businesscards van Steve Jobs en materiaal van Pixar. Reddit-gebruiker eirunning85 heeft een serie aan foto’s gemaakt, waarop onder andere te zien is hoe hoe alle soorten iPhones en iPods op een rij staan. Ook apparaten als de Apple II Plus, iBooks en verschillende fototoestelen zijn te bezichtigen.

Op de officiële website wordt het Apple Museum de grootste privé-collectie van Apple-producten ter wereld genoemd. Entree tot het museum kost 11 euro. De opbrengst zal worden geschonken aan goede doelen. Binnenkort zal er bij het museum ook een restaurant geopend worden vol met rauwe veganistische gerechten, zodat je kunt eten zoals Steve Jobs deed.

In Nederland kun je ook naar een Apple Museum, maar dan op een wat kleinere schaal. Op het Melkwegje in Orvelte, een dorp waar geen auto’s mogen komen, onderhouden enkele enthousiastelingen een collectie aan Apple-producten om deze aan het publiek te tonen. Toegang kost 5 euro. In Orvelte zit geen veganistisch restaurant.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.