Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Apple werkt niet mee aan mogelijk ‘moslimregister’ van de VS

Rutger Otto
18 december 2016, 10:46
1 min leestijd
Apple werkt niet mee aan mogelijk ‘moslimregister’ van de VS

Mocht aanstaand president Donald Trump erom vragen, dan weigert Apple mee te helpen een moslimregister aan te leggen. Ook bedrijven als Uber en Google zeggen er niet aan mee te doen.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijke hulp van bedrijven bij moslimregister

Of de techbedrijven die vraag überhaupt gesteld krijgen, is onduidelijk. Tijdens de verkiezingen beloofde Donald Trump om migratie in de Verenigde Staten harder tegen te werken. Zo zei hij mensen uit moslimlanden geen visa meer te geven vanwege terroristische dreiging. Trump heeft ooit gezegd daarvoor een moslimregister te willen aanleggen, al is onduidelijk welke vorm die precies zou krijgen.

Apple, Google en Uber willen er in elk geval niets van weten. Als het zover komt, willen ze Trump niet van data voor zo’n register voorzien. Dat zeggen woordvoerders tegen BuzzFeed News als antwoord op de hypothetische vraag. “We vinden dat mensen allemaal hetzelfde behandeld moeten worden”, zegt een woordvoerder van Apple. “Ongeacht hun geloof, hoe ze eruit zien en van wie ze houden. We zijn in elk geval niet gevraagd, maar we zouden er ook niet aan meewerken.”

Meeste bedrijven hebben er geen oren naar

In een mail laat ook Google weten dit niet te doen. “Op deze hypothetische vraag of we mee zouden werken aan het bouwen van een moslimregister, zeggen we; natuurlijk niet. We zijn niet gevraagd en van wat we hebben gelezen, ligt er gelukkig niet zo’n voorstel klaar.” Ook andere bedrijven, zoals Uber, Microsoft, Facebook en IBM zijn erop tegen.

De ceo’s van verschillende bedrijven, waaronder Google, Alphabet en IBM, gingen afgelopen week op de koffie bij Trump om techzaken te behandelen. Details van die ontmoeting zijn niet naar buiten gekomen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen