Apple mogelijk problemen met merknaam iWatch vastleggen
Wouter Nijsen

In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en China krijgt Apple mogelijk problemen met het vastleggen van de merknaam iWatch. In deze drie landen ligt die merknaam allang vast.

Zo zou in China de term iWatch en iWatching al voor een lange tijd vastliggen, aldus het chinese Sina Tech. In de Verenigde Staten was er een tijdje sprake van een bedrijf dat een crowdfunded smartwatch wilde opzetten, maar dat project mislukte. Het is echter onwaarschijnlijk dat dit bedrijf de merknaam niet wil doorverkopen aan Apple. In het Verenigd Koninkrijk wordt de merknaam gebruikt voor een smartphone-app.

Weinig problemen voor merknaam iWatch in de US en de UK

iWatch batterijNet als in de Verenigde Staten moet het trademark in Engeland weinig problemen opleveren voor Apple, maar met China heeft het bedrijf uit Cupertino slechtere ervaringen. Het bijna failliete Chinese bedrijf waar Apple toentertijd de merknaam iPad van overnam, wist bijvoorbeeld een extra 60 miljoen dollar uit de overname te slepen, door slim gebruik te maken van het Chinese rechtssysteem.

Apple heeft de merknaam iWatch onder andere al in Japan, Mexico, Taiwan en Turkije vastgelegd inmiddels. Bij een iWatch moet je vooral denken aan een extensie van je iPhone, die via bluetooth verbinding maakt met je telefoon. Een iWatch zou waarschijnlijk worden gebruikt om meldingen zoals sms’jes en oproepen door te zetten, of e-mails en updates van netwerken zoals Facebook.

Bron: Electronista

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.