Apple moet Samsung-toestellen goedkeuren
Redactie

Sommige telefoons lijken verdacht veel op de iPhone. Je zou haast denken dat je soms een commercial van de iPhone voorbij ziet komen op tv, maar negen van de tien keer blijkt dit dan een toestel van Samsung te zijn. Omdat dit voor consumenten verwarrend is, heeft Apple een rechtszaak aangespannen tegen Samsung. Dit keer hebben ze de rechtszaak gewonnen.

Goedkeuren

Apple moet nu naast de honderden applicaties voor de iDevices ook toestellen van Samsung goedkeuren. Samsung moet namelijk van de rechter Apple laten controleren of hun nieuwe toestellen sporen van Apple-producten bevatten. Deze uitspraak gaat ervoor zorgen dat Samsung geen apparaten meer kan uitbrengen die lijken op iDevices.

Onafhankelijkheid

Het is vreemd dat de rechter geen onafhankelijke partij de zeggenschap heeft gegeven over de copyright-zaken. Doordat Apple de toestellen van Samsung te zien krijgt voordat deze aangekondigd worden, kan Apple hier namelijk veel informatie uit putten. Het is dus bijna onvermijdelijk dat Samsung in hoger beroep gaat om de uitspraak van de rechter ongedaan te maken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.