‘Apple bereidt eigen mobiele betaaldienst voor’
Gijs Ettes

Apple heeft serieuze plannen om een eigen mobiele betaaldienst te starten en heeft de afgelopen periode met diverse ervaren krachten uit de betalingsindustrie sollicitatiegesprekken gevoerd. Dat schrijft althans tech-website Recode op basis van een tweetal anonieme bronnen die bij het project betrokken zijn.

Apple mobiele betaaldienstBlijkbaar heeft Apple een tweetal vacatures beschikbaar en zoekt het mensen die de nieuwe mobiele betaaldienst kunnen vormgeven. Volgens een van de bronnen waarmee Recode heeft gesproken, zijn de plannen “heel erg serieus”. In januari sprak Apple al met PayPal over een mogelijke samenwerking, maar de uitkomst van die onderhandelingen is onbekend.

Momenteel zijn er wereldwijd zo’n 600 miljoen mensen met een iTunes-account en aan het overgrote gedeelte daarvan is een creditcard gekoppeld. Omdat de iPhone niet – zoals veel Android-toestellen en bankpassen – is voorzien van een nfc-chip is het niet verwonderlijk dat Apple bezig lijkt met een eigen betaaldienst. Hiermee zou het voor gebruikers makkelijker moeten worden om zowel in apps als online producten aan te schaffen met de iPhone.

Daarnaast zou de mobiele betaaldienst van Apple het mogelijk moeten maken om in fysieke winkels af te rekenen met een iPhone en een iTunes-account. CEO Tim Cook is al langer gecharmeerd van mobiel betalen en gaf aan dat iPhone 5S-gebruikers daarvoor graag Touch ID gebruiken. In de App Store kun je met de vingerafdrukscanner gemakkelijk en snel bijvoorbeeld apps betalen en downloaden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.