‘Apple introduceert mobiel betalen deze herfst’

Rutger Otto
24 juli 2014, 8:53
1 min leestijd

Apple wil groots uitpakken met mobiel betalen en zou de functie al met de komst van de iPhone 6 willen introduceren. Het bedrijf is al een tijd bezig om een ‘wallet’-dienst op te zetten, maar nu lijkt de release er dan toch te komen.

Lees verder na de advertentie.

’Apple wallet dienst in september’

mobiel betalen

Dat meldt althans The Information. Met een betaaldienst van Apple zou het voor gebruikers mogelijk moeten worden om met hun iPhone te betalen. De afgelopen tijd zou Apple veel gesproken hebben met bedrijven topmensen in de betaal-industrie. The Information verwacht dat we al iets van de wallet-dienst kunnen gaan zien als de iPhone 6 wordt uitgebracht. Dat is waarschijnlijk in september.

Apple heeft tegen partners gezegd dat het betaalsysteem gebruik maakt van een ‘secured element’ in de iPhone. Dat is een stukje hardware waar gevoelige informatie van gebruikers (waaronder financiële gegevens) worden opgeslagen. Maar wat is dat voor element? Tim Cook heeft al gezegd dat mobiel betalen een belangrijke reden was voor Touch ID, de vingerafdrukscanner in de iPhone 5S. Touch ID werkt samen met een ‘Secure Enclave’ chip in de A7-processor, waar andere delen van je telefoon niet bij kunnen komen. Adverteerders van geïnstalleerde apps dus ook niet.

iPhone betalen via iBeacons

Hoe het met je iPhone betalen er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. De kans dat Apple NFC aan hun toestellen toevoegt is klein, hoewel veel concurrenten als Google Wallet het wel gebruiken. Volgens bronnen overweeg Apple NFC, maar zou het ook kijken naar andere oplossingen, bijvoorbeeld betalen via wifi en bluetooth in combinatie met iBeacons. Het zou kunnen dat je straks in de winkel betaalt door een app te openen, je vingerafdruk scant en klaar is kees.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen