De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple aangeklaagd om misleidende opslagruimte op 16GB iPhones

Rutger Otto
1 januari 2015, 16:42
1 min leestijd
Apple aangeklaagd om misleidende opslagruimte op 16GB iPhones

Apple wordt aangeklaagd omdat het klanten zou misleiden met de opslagruimte van iOS-apparaten. De aanklagers zeggen dat Apple geen informatie geeft over hoeveel opslagruimte iOS inneemt op het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Misleidende opslagruimte

De afgelopen tijd werd er al veel gesproken over het te koop blijven aanbieden van 16GB-modellen van iPhones door Apple. Met de komst van iOS 8 stapten veel mensen niet direct over omdat ze simpelweg niet genoeg ruimte vrij hadden voor de installatie. Het bedrijf uit Cupertino wordt nu aangeklaagd, omdat gekochte iPhones minder bruikbare ruimte beschikken dan zou moeten.

Eén van de aanklagers claimt dat de beschikbare ruimte op zijn iPhone 5S minder werd toen hij updatete van iOS 7 naar iOS 8. Dat komt natuurlijk omdat het mobiele besturingssysteem van Apple zelf ook ruimte inneemt, maar de aanklagers vinden dat Apple daar niet goed over communiceert met zijn consumenten.

iOS 8 review

Ruimte voor iOS

Apple wordt aangeklaagd over de 16GB-modellen, omdat daarvan de meeste ruimte wordt ingenomen. Bij de verschillende iPhones varieert dat van 18 tot 21 procent van de volledige opslagruimte. Dat betekent dat iOS 8 gemiddeld zo’n 3GB aan ruimte opslokt. Mensen met 8GB-modellen van de iPhone 5C zullen helemaal problemen hebben met opslag.

Niet alleen Apple meldt de totale opslagruimte van het toestel zonder te vermelden hoeveel ruimte het besturingssysteem inneemt. Toch vinden de aanklagers dat het bedrijf hier duidelijker over moet zijn om klanten niet te misleiden.

Lees meer Apple nieuws

Bron: Aanklacht
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu