Apple neemt ARM-topman aan: ‘eerste Macs met ARM-chips in 2020’
Lars Paymans

Apples ambitie om Macs te maken met zelfontworpen ARM-chips is weer een stap dichterbij. Het bedrijf heeft een van de belangrijkste ontwerpers op dit gebied overgenomen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple neemt ARM-expert aan

Al langere tijd verschijnt de ene na de andere aanwijzing dat Apple achter de schermen met iets groots bezig is. Kocht het bedrijf vroeger onderdelen voor iPhones en Macs in bij externe partijen, zo wil het nu het liefst zoveel mogelijk van deze productie zelf gaan doen.

Apple Mike Filippo

Met de komst van Mike Filippo is er weer een grote stap gezet. Filippo was de ‘lead CPU architect’ en ‘lead system architect’ bij ARM en werkte daarvoor bij onder meer AMD en Intel, naast ARM twee van de grootste namen als het op processors aankomt.

Hoewel Apple de overname nog niet heeft bevestigd, heeft ARM dit wel gedaan. Filippo zal ongetwijfeld een bijdrage gaan leveren om Apples A-serie chips verder te verbeteren. Deze zitten al jaren in de iPhone en iPad verwerkt en worden ook door Apple zelf ontworpen. De chips kunnen zich meten met de krachtigste van de markt.

Eerste ARM-Macs in 2020?

Naar verwachting zal Apple volgend jaar al de overstap maken naar de eerste Macs met een ARM-processor. Daarmee zou Apple afstand nemen van de Intel-chips die nu nog worden gebruikt in de laptops van het bedrijf.

Dat maakt van 2020 nu al een interessant jaar voor Mac-gebruikers. Maar eerst zou het bedrijf aan het einde van dit jaar nog een gloednieuwe 16-inch MacBook Pro en een verbeterde MacBook Air uitbrengen.

Lees ook: Waarom de Mac Intel-chips in 2020 inruilt voor ARM-chips

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.