‘Apple werkt aan micro-led-displays voor Apple Watch en AR-bril’

Lars Paijmans
3 april 2018, 12:58
2 min leestijd
‘Apple werkt aan micro-led-displays voor Apple Watch en AR-bril’

Apple is hard aan het werk om micro-led-displays te ontwikkelen voor de Apple Watch en een ‘augmented reality wearable’.

Lees verder na de advertentie.

De Apple micro-led schermen komen eraan

Na een verslag van Bloomberg heeft Digitimes nu ook van eigen bronnen vernomen dat Apple in samenwerking met TSMC aan eigen micro-led-schermen werkt. De nieuwe schermen zijn bedoeld voor ‘high end’ Apple Watch-modellen en een augmented reality-wearable. Hiermee wordt waarschijnlijk de AR-bril bedoeld waar Apple al geruime tijd onderzoek naar doet.

De schermen zouden 1,4-inch zijn voor de Apple Watch en 0,7 of 0,8 inch dik zijn voor de AR-bril. Deze worden ontwikkeld in een geheime Apple-fabriek in California. Daarna zal TSMC helpen om de massaproductie in goede banen te leiden van de kleinere displays.

Apple microLED

Opvallend genoeg stelt de bron dat Apple ook aan veel grotere micro-led-schermen werkt, voor producten die ‘veel groter zijn dan de huidige MacBooks’. Om wat voor producten dit zou gaan is niet duidelijk. Het grote voordeel van micro-led tegenover oled is dat micro-led-schermen helderder zijn, minder energie verbruiken en ook dunner kunnen worden gemaakt. Hier staat wel een hogere prijs tegenover, die maar liefst vierhonderd tot zeshonderd procent hoger is dan die van oled-displays.

Wat voor effect dit zal hebben op de prijs van de Apple Watch of AR-bril is niet duidelijk, al stelt de bron dat alleen de ‘high-end’ Apple Watch dit scherm zou gebruiken. Omdat er momenteel nog geen high-end model van de Watch is, zou het bedrijf deze in de toekomst toe kunnen voegen aan het aanbod.

Eind dit jaar of toch 2020?

Volgens de bronnen van Digitimes zouden de eerste Apple Watches met deze nieuwe schermen eind dit jaar al gemaakt kunnen worden. Dit spreekt het eerdere gerucht van Bloomberg tegen, dat stelt dat het eerste product met dit nieuwe scherm pas in 2020 verschijnt. Naar verwachting presenteert Apple dit najaar een gloednieuwe Watch met voor het eerst een nieuw design. De smartwatch van 2019 of 2020 zou vervolgens pas de overstap maken naar deze nieuwe soort schermen.

Lees ook: ‘Apple Watch krijgt dit jaar nieuw design, groter scherm en betere accu’

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen