De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Waarom iPhones micro-led- in plaats van oled-schermen krijgen

Lars Paijmans
21 november 2017, 9:32
2 min leestijd
Waarom iPhones micro-led- in plaats van oled-schermen krijgen

De iPhone X mag dan de eerste iPhone met een oled-scherm zijn, Apple is alweer druk bezig om een opvolger te vinden. Micro-led lijkt de beste kandidaat te zijn, maar waarom precies?

Waarom Apple micro-led schermen onderzoekt

Hoewel de Apple Watch en iPhone X allebei zijn uitgerust met een oled-scherm, zoekt Apple alweer naar een vervanger. Sinds 2014 is het bedrijf uit Cupertino bezig met een onderzoek naar micro-led-displays.

Al ruim twee jaar heeft Apple een laboratorium in Taoyuan Taiwan, die onderzoek doet naar de schermen van toekomstige apparaten. Een deel van dit onderzoeksteam is afkomstig van micro-led-fabrikant LuxVue Technology, dat Apple een jaar daarvoor overnam.

Apple micro-LED

Als je naar de kenmerken van micro-led kijkt, wordt het meteen duidelijk waarom Apple er in geïnteresseerd is. Zo zijn nagenoeg alle voordelen die oled ten opzichte van lcd heeft aanwezig. Sterker nog, een micro-led-scherm heeft nog een aantal andere voordelen en unieke kenmerken die het boven een standaard oled-paneel uit laten stijgen.

Beter dan oled

Zo kan een micro-led-scherm nog dunner worden gemaakt en is er een veel hogere helderheid mogelijk. Tegelijkertijd verbruikt dit scherm minder energie. Dat maakt micro-led direct al een interessante kandidaat voor bijvoorbeeld de Apple Watch, een klein apparaat waarbij iedere millimeter telt en de beperkte accuduur een van de grootste kritiekpunten blijft. Daarnaast zijn de individuele led-lampjes in een micro-led-paneel gemaakt om langer mee te gaan dan een oled-scherm. Goed nieuws dus voor toekomstige iPhones, die hierdoor langer meegaan.

Volgens een nieuw gerucht van Digitimes zou Apple inmiddels de handen ineen geslagen hebben met TSMC, een Taiwanese leverancier waar het bedrijf al vaker mee heeft samengewerkt. Een belangrijke stap om uiteindelijk de productie van deze schermen op gang te brengen. Naar verwachting verschijnt in 2019 het eerste Apple-product met een micro-led-display, en net als bij oled lijkt de Apple Watch als eerste aan de beurt te zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen