‘Apple werkt aan eigen displays met micro-led-techniek’

Rick van der Veer
19 maart 2018, 10:51
2 min leestijd
‘Apple werkt aan eigen displays met micro-led-techniek’

Volgens bronnen doet Apple onderzoek voor het maken van eigen micro-led-schermen, op locatie in Californië. De vermeende displays zouden gebruikmaken van micro-led, als alternatief voor Samsungs oled-schermen.

Lees verder na de advertentie.

Apple onderzoekt micro-led voor in iPhone

Apple werkt volgens bronnen van Bloomberg aan de productie van eigen displays in een onderzoekscentrum in Californië. Hiermee wil het bedrijf minder afhankelijk zijn van andere fabrikanten, in het bijzonder de display-afdeling van concurrent Samsung. Dat bedrijf maakt nu de oled-schermen van de iPhone X, maar is tegelijkertijd ook één van Apples concurrenten met eigen smartphones, zoals de net uitgebrachte Galaxy S9.

Apple micro-led onderzoek

Dit is niet de eerste keer dat informatie naar buiten komt over Apples experimenten met micro-led. In 2014 nam Apple al het bedrijf LuxVue over, een gespecialiseerd bedrijf dat zich bezighield met micro-led. Daarnaast doet Apple al een aantal jaar onderzoek naar micro-led op een locatie in Taiwan.

Naast dat het om Apples eigen schermen gaat, is ook de techniek bijzonder. Micro-led wordt gezien als de opvolger van oled, doordat het de voordelen van die combineert met de energiezuinigheid van een lcd-scherm. De techniek werkt met minuscule leds, die gecombineerd de verschillende pixels van het scherm vormen. Deze kunnen ook uitschakelen, waardoor zwart ook écht zwart is, net als bij een oled-display.

Micro-led-schermen pas over een paar jaar

Volgens Bloombergs bron duurt het nog even tot we micro-led-schermen in Apple-producten gaan zien. Dat duurt nog minstens twee jaar voor wat betreft de Apple Watch, en mogelijk zelfs drie tot vijf jaar voor de iPhone. Geruchten over een vermeende iPhone X Plus die in 2018 op de markt komt spreken dan ook over een oled-scherm.

De productie van Apples micro-led-schermen wordt waarschijnlijk uitbesteed, net zoals bij de rest van Apples assortiment. Zo wordt de Apple A11-chip bijvoorbeeld door TSMC geproduceerd, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van computerchips. iPhones worden onder meer door het Chinese Foxconn gemaakt.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen